brevo Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam serdecznie , widzę, że sporo osób w tym wątku uczestniczy więc się podłączę i zapytam o ocenę tegoż egzemplarza, choć trochę martwi, że od hanlarzy http://otomoto.pl/renault-megane-ii-1-6-16v-business-line-salon-C22559701.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_danielus Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 A co możecie powiedzieć o silniku 1.5 dCi 85 KM? Podobno najmniej awaryjna jednostka diesla w stajni Renault i przy tym bardzo oszczędna. Czy posiada te wszystkie pierdoły typu: DPF, dwumasa itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMoL Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 (edytowane) A co możecie powiedzieć o silniku 1.5 dCi 85 KM? Podobno najmniej awaryjna jednostka diesla w stajni Renault i przy tym bardzo oszczędna. Czy posiada te wszystkie pierdoły typu: DPF, dwumasa itp. ? 1.5 dCi wychodziły w wersjach 82-86 KM i 105KM. Obie posiadają dwumasowe koło zamachowe, ale np. turbosprężarka w 82-86KM ma prosta konstrukcję- jest bez zmiennej geometrii łopatek turbiny(taka występuje w 105 KM) Samemu nie kupiłem diesla, ale z tego co słyszałem - 1.5 dCi jest dość wrażliwe w zakresie jakości paliwa :l: A co za tym idzie - wtryskiwacze- koszty mogą byc spore ;) Edytowane 13 Lutego 2012 przez DeMoL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Wszystkie dCi są wrażliwe na jakość paliwa :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMoL Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 (edytowane) Wszystkie dCi są wrażliwe na jakość paliwa :l: A to możliwe ;) Tylko jak pisałem - sam nie miałem z tymi silnikami doczynienia, poza 1.5 dCi, więc nie będę sie mądrzył ;) Choć z drugiej strony jak ktoś leje na sprawdzonych stacjach - np. V-Power czy Ultimate to myśle że zmniejsza ryzyko ;) A ta 'wrażliwość' wynika generalnie z polskiego paliwa czy na zachodzie też miewają takie problemy? ;) Edytowane 13 Lutego 2012 przez DeMoL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 1,5 dci przy przebiegach ponad 150 tyś ponoć lubią przekręcać panewki, a to droga naprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Jak się przekręcą panewki to zazwyczaj wymieniają cały silnik bo naprawa się nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_danielus Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) Nowe samochody do Waszej oceny. Może ktoś miał styczność z tym komisem? W weekend chcę jechać i zobaczyć autka na żywo. Megane II 1.9 diesel Megane II 1.6 16V + gaz Scenic II 1.9 130KM Dodano: 28 lut 2012 - 22:30 Proszę o fachową opinię czy warto się tymi samochodami zainteresować. Wysłałem prośbę o podanie cen. Edytowane 28 Lutego 2012 przez Mr_danielus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Ja bym się skłaniał ku scenicowi ale gdzie cena ? zależy też czy będziesz auta używał na dłuższe trasy czy tylko krótkie dystanse bo z tego co zauważyłem to pewnie będzie mieć FAP-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_danielus Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Autko głównie na krótkie trasy 5-15 KM w jedną stronę. Dłuższe wyjazdy sporadycznie. Autko dla 2+1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 To skłaniałbym się ku tej drugiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 W tym pierwszym coś mu się rocznik pomylił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_danielus Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) Czy może ktoś rozkodować nr VIN samochodu VF1LMRG063XXXXXXX Edytowane 5 Marca 2012 przez Mr_danielus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Czy może ktoś rozkodować nr VIN samochodu VF1LMRG063XXXXXXX Z takimi X-ami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_danielus Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Poprawny VIN VF1LMRG0634053170 Chodzi o takie Megane http://tablica.pl/oferta/renault-megane-80tys-km-okazja-2006-IDJpQp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi