Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Renault Megane II (2006-07) benzyna

Mr_danielus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie ,

widzę, że sporo osób w tym wątku uczestniczy więc się podłączę i zapytam o ocenę tegoż egzemplarza, choć trochę martwi, że od hanlarzy

http://otomoto.pl/renault-megane-ii-1-6-16v-business-line-salon-C22559701.html

pozdrawiam

A co możecie powiedzieć o silniku 1.5 dCi 85 KM? Podobno najmniej awaryjna jednostka diesla w stajni Renault i przy tym bardzo oszczędna. Czy posiada te wszystkie pierdoły typu: DPF, dwumasa itp. ?

A co możecie powiedzieć o silniku 1.5 dCi 85 KM? Podobno najmniej awaryjna jednostka diesla w stajni Renault i przy tym bardzo oszczędna. Czy posiada te wszystkie pierdoły typu: DPF, dwumasa itp. ?

1.5 dCi wychodziły w wersjach 82-86 KM i 105KM.

Obie posiadają dwumasowe koło zamachowe, ale np. turbosprężarka w 82-86KM ma prosta konstrukcję- jest bez zmiennej geometrii łopatek turbiny(taka występuje w 105 KM)

Samemu nie kupiłem diesla, ale z tego co słyszałem - 1.5 dCi jest dość wrażliwe w zakresie jakości paliwa :l: A co za tym idzie - wtryskiwacze- koszty mogą byc spore ;)

Edytowane przez DeMoL

Wszystkie dCi są wrażliwe na jakość paliwa :l:

A to możliwe ;) Tylko jak pisałem - sam nie miałem z tymi silnikami doczynienia, poza 1.5 dCi, więc nie będę sie mądrzył ;)

Choć z drugiej strony jak ktoś leje na sprawdzonych stacjach - np. V-Power czy Ultimate to myśle że zmniejsza ryzyko ;)

A ta 'wrażliwość' wynika generalnie z polskiego paliwa czy na zachodzie też miewają takie problemy? ;)

Edytowane przez DeMoL

• 2 tygodnie później...

Nowe samochody do Waszej oceny. Może ktoś miał styczność z tym komisem? W weekend chcę jechać i zobaczyć autka na żywo.

Megane II 1.9 diesel

Megane II 1.6 16V + gaz

Scenic II 1.9 130KM

Dodano: 28 lut 2012 - 22:30

Proszę o fachową opinię czy warto się tymi samochodami zainteresować. Wysłałem prośbę o podanie cen.

Edytowane przez Mr_danielus

Ja bym się skłaniał ku scenicowi ale gdzie cena ? zależy też czy będziesz auta używał na dłuższe trasy czy tylko krótkie dystanse bo z tego co zauważyłem to pewnie będzie mieć FAP-a