connected Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 czy w megane classic 1.6 16v wersja rt (z abs) wchodza w gre tylko tarcze o srednicy 280mm czy mozna wstawic mniejsze? jezeli znacie ceny tarcz + klockow (Łódź) to prosze o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 kup takie jakie być powinny (280mm) wejdź sobie np. na stronę intercars.com.pl - znajdziesz tam cennik klocki ok. 100 zł tarcze 200-300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Samobójcy (czy zabójcy) wstawiają mniejsze. Wtedy im tarcza potrafi pęknąć lub klocek dociska tarczę tylko częścią powierzchni hamującej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Ja na swoje tarcze z Valeo wyłożyłem 280 zł :cry: , był to jeden z tańszych ,,markowych" wyrobów. I ogólnie nie jestem z nich zadowolony, najprawdopodobniej zwichrowały się po przebiegu 8 tyś, bo po przekroczeniu 140 km/h, kierownicą nieźle trzepie :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 najprawdopodobniej zwichrowały się(..)bo po przekroczeniu 140 km/h, kierownicą nieźle trzepieto by przy hamowaniu z każdej prędkości biłyby w pedał jeśli kiera bije przy dużych prędkościach to sprawdź: łożyska, wyważenie kół, stan felg i końcówek drążków - tarcze raczej nie powinny dawać takiego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Kierownica bije ale tylko przy hamowaniu z wysokich prędkości, jak jeżdżę po mieście to wszystko jest ok. Wyważenie kół jest ok, z zawieszeniem też podobno ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 peter1, jak masz świeże tarcze to może je lekko przetoczyć - zawsze lepiej niż od razu wyrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Jak poznać że są krzywe ;), czy da się to sprawdzić wzrokowo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 nie bardzo, skoro dopiero przy dużych prędkościach bije to skrzywienie może być nie zauważalne, ale po zdjęciu tarcz i założeniu na maszynę od razu będzie widać i to ładnie przetoczą w clio przetaczałem tarcze bo też mi się szybko pokrzywiły (po ostrym ganianiu się wjechałem w kałużę) to zapłaciłem 30 zł za przetoczenie przednich tarcz jest jeszcze taka opcja, że możesz mieć piastę niedokładnie wyczyszczoną i jak założyłeś nowe tarcze to nie było to idealnie prosto i sie pokrzywiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 ;) dzięki za radę, jutro czemprendzej to sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 w clio przetaczałem tarcze bo też mi się szybko pokrzywiły (po ostrym ganianiu się wjechałem w kałużę) to zapłaciłem 30 zł za przetoczenie przednich tarcz a gdzie to się robi? Przydało by mi się też ale nie wiem pod jakim hasłem to googlać taki warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 brejq, hasło: tokarz :) Jak ma przystosowaną tokarkę to zrobi to bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 dzięki :) myślałem ze to jakieś specjalistyczne zakłady robią tylko, ale tokarzy to w Łodzi dostatek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi