MUFC Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Witam. Mam problem z moją Meganka. Po krótkiej przejażdżce zapalila mi sie pod domem kontrolka oleju i STOP. Zaparkowałem, temperatura silnika ok. Zgasiłem silnik. Sprawdziłem po kilkunastu minutach poziom oleju bagnetem, w normie. Odpalam silnik komputer pokazuje, że poziom oleju OK wszystkie kropki się świecą, ale olej dalej na czerwono się świeci. Zgasiłem jeszcze raz. I tutaj jest już problem, silnika nie da sie uruchomić, po kilku próbach zrezygnowałem. Czy po odłaczeniu akumulatora, komputer może się "obudzić" i "pozwoli" uruchomić silnik, jeżeli poziom oleju jest naprawde ok? Proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megaanka96 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 ja miałem tak w swojej to komputer pokazał mi bład czujnika cisnienia oleju wymieniłem i buja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MUFC Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Dużo z tym roboty i rozbierania? Oddałem dzisiaj samochód do mechanika i nie wiem jak długo mu to zejdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 1-2 min, dłużej zajęło mi dobranie odpowiedniego klucza. Potrzebowałem dwa bo stary czujnik miał większą śrubę niż nowy, no i musiałem wykręcić jedną śrubę obudowy skrzyni biegów, bo nie dało się klucza obrócić. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MUFC Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Diagnoza mechanika: Problemy z immobiliserem.. I tutaj pytanie, czy wiekszość elektryków zajmuje się takimi sprawami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megaanka96 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 kolego??jaks dziwna ta diagnoza twojego mechanika ,powiedz dokładnie jaki mu bład pokazał komp??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi