dany12 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Witam, Chciałbym założyć zawór zwrotny który ma zapobiegać cofaniu się paliwa. Szukałem na forum ale nie znalazłem takiego tematu ale we zmiankach z podobnych tematów każdy doradzał własnie wstawienie takiego zaworu... kupiłem go ( koszt 23zł), z tym ze nie mam pojęcia pod który wężyk z filtra paliwa mam go wpiąć. W moim silniku 1.9 dci ( szczeniaczek z 2002 roku). każde odejście z filtra paliwa ma inny kolor. Czy może ktoś mi pomóc i powiedzieć który wężyk mam przeciąć i podłączyć bo na razie wiem tylko tyle ze ma być zamontowany podobno na wyjściu z filtra do silnika. Może byc tez zdjęcie. Podbno to bardzo tanie a efektywne rozwiązanie. Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Kolego i jak w temacie zaworka. Coś do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dany12 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Wiesz co byłem u paru mechaników to wszyscy mi mówili że montaż tego zaworka nic nie pomoże... dlatego zrezygnowałem z montażu... Wiem gdzie go zamontować więc może kiedyś w wolnej chwile zamontuję sobie go w celu sprawdzenia czy coś to daje... Tyle co mówili mechanicy że ten zawór powinien być zamontowany na wężu zasilającym filtr paliwa ( dojście z baku) i tyle... ja wcześniej rozważałem montaż na zasilaniu pompy wysokiego ciśnienia paliwa lub na powrocie, ale bardziej skłaniałem się w kierunku tego pierwszego rozwiązania... a ty próbowałeś coś w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Witam. Nie, nie próbowałem. Tzn myślałem nad tym w zeszłym roku. Zgadałem sie z jakimś mechanikiem. Mówił, że to bywa pomocne. Później przyszła zima i zapomniałem temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi