Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z uruchomieniem auta

watzi

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o poradę. Posiadam Renault Scenic 1.6, rocznik 2001, benzyniak. Samochód całą noc stał na parkingu, na siarczystym mrozie, ok. – 15 stopni. Uruchomiłem silnik, bez jakiegokolwiek problemu, poczym wziąłem się za skrobanie szyb. Potem wsiadłem do auta i zauważyłem, że obroty silnika podnoszą się do 2000. Nagle zaczęło telepać samochodem i silnik zgasł. Próbowałem ponownie odpalić, ale niestety bez skutku. Załamany, tą sytuacją, tak bez jakiegoś przekonania zacząłem kręcić rozrusznikiem. Dopiero po 20-tej którejś próbie silnik uruchomił się. Poczym jak gdyby nic pracował bez jakiegokolwiek zarzutu.

Chcę dodać, że dwa dni wcześniej w warsztacie była czyszczona przepustnica i został wymieniony filtr powietrza. No i jeszcze jedna informacja, od czasu do czasu przy bardzo niskich temperaturach samochód podczas jazdy tak jak by słabł, mam uczucie jak bym jechał na lekko zaciągniętym ręcznym hamulcu.

• 2 tygodnie później...

silniczek krokowy jest nowy, to może wtryski...

Dodano: 13 lut 2012 - 19:13

Mrozy puściły i już powyżej opisana awaria się nie powtórzyła. Ale to niestety nie koniec moich problemów z Sceniciem.

Od jakiegoś czasu podczas jazdy przy dodawaniu gazu samochód jest tak głośny, że aż w bębenkach wibruje. jak bym jechał bez tłumika. Na biegu jałowym autko jest cichutkie jak by było prosto z fabryki. Chcę tylko napomknąć, że kompletny tłumik jest w miarę nowy (ok. 1 roku). Co może być przyczyną tego potwornego hałasu?