prezes0420 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Witam temat zakładam na proźbę znajomego kupił sobie lagune 2 1,9 dci silnik ma 120 koni i problem jego polega na spalaniu auta w cyklu mieszanym nie mieści się w 9 litrach na 100 kilometrów, osobiście nim jechałem i każde delikatne wciśnięcie gazu powoduje wskazanie spalania nawet do 20 l. Na clipie nic nie wykazało(nie wiem może kiepska diagnoza) wycieków paliwa niema, a auto pali jak smok? Może ktoś z forum miał podobny problem i podzieli się dobrą radą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 ja mam w MII 8,5l/100km, mechanik powiedział, że to normalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Jeżeli rzeczywiście to cykl mieszany, to ponad 9 litrów to za sporo. Od kogo kupił te auto ? Czasem poprzedni właściciel nie zamontował sobie jakiegoś chińskiego Boxa ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes23 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 (edytowane) ja mam w MII 8,5l/100km, mechanik powiedział, że to normalne... No raczej nie normalne, bo moja pali 6.4 l/100km max przy prędkościach nie większych jak 130km/h. Coś jest z Twoją nie tak :) I wcale swojej nie żałuję, piłowania trochę jest. (bo w tym poście mowa chyba o Twojej 1.9) Edytowane 6 Lutego 2012 przez prezes23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes0420 Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 (edytowane) Czasem poprzedni właściciel nie zamontował sobie jakiegoś chińskiego Boxa Pochodzenie niewiadome ponieważ auto zostało sprowadzone przez handlarza Dodano: 06 lut 2012 - 16:28 bo w tym poście mowa chyba o Twojej 1.9 W poście chodzi o lagune 2 kombi , mówisz że spalanie 6,5 l przy dynamicznej jeździe a w jego przypadku 9 wychodzi przy bardzo delikatnej jeździe. Edytowane 6 Lutego 2012 przez meganecoupe02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes23 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Pochodzenie niewiadome ponieważ auto zostało sprowadzone przez chandlarza Dodano: 06 lut 2012 - 16:28 W poście chodzi o lagune 2 kombi , mówisz że spalanie 6,5 l przy dynamicznej jeździe a w jego przypadku 9 wychodzi przy bardzo delikatnej jeździe. Tutaj konkretnie chodziło o post kolegi brudijr i spalania jego meganki na poziomie 8,5l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane ang Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 http://renaultlaguna.pl/forum/index.php?app=forums zapraszam tu napewno znajdziesz odp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Ja bym sprawdził czy tam nie ma przypadkiem zamiennika przepływomierza mejd in czajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafelS Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 (edytowane) Może takie spalanie być normalne dla tego modelu. Moja Megane dCi 1.9 (130) w mieście kotłuje 8.5-8.7, natomiast na trasie bajka - 5.2. Laguna II znajomego (1.9 dCi 120) pali w cyklu mieszanym 7,5 (jak były mrozy to twierdzi, że dochodziło 10 w samym mieście). Trasa - 6. Edytowane 7 Lutego 2012 przez RafelS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieznajomyd2 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Kilka dni temu tez kupilem Lagune 2 i mam podobny problem, jak nie trzymam nogi na gazie i sie "tocze" :lol: to spalanie 9.0 do 9.5, jak troszke wcisne pedal gazu to skacze 12 ++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Ja nie ważne, czy piłuje, czy jadę delikatnie, 8,5l/100km się utrzymuje, na wiosnę najdę na chipa na hamownie, może coś wyjdzie? :lol: Dodano: 17 mar 2012 - 13:06 Zauważyłem tylko, że jak delikatnie musam gaz, to spala przyzwoite dawki paliwa, jednak jak nacisnę (nie mocno), to już pali sporo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane ang Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 ja mam 2.2 dci i nie pale więcej jak 7-8 L jak butuje to min 10L jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ja nawet jak wdepnę kilka razy podczas trasy mocniej to i tak średnie utrzymuje mi się na poziomie 6,8-7,2litra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax27 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) Mi nie przekracza 8l/100km więc to dziwne <_< caly-kraj-szamba-betonowe.pl Edytowane 2 Lutego 2015 przez madmax27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi