Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Laguna 1,9 dci kosmiczne spalanie

prezes0420

Rekomendowane odpowiedzi

Witam temat zakładam na proźbę znajomego kupił sobie lagune 2 1,9 dci silnik ma 120 koni i problem jego polega na spalaniu auta w cyklu mieszanym nie mieści się w 9 litrach na 100 kilometrów, osobiście nim jechałem i każde delikatne wciśnięcie gazu powoduje wskazanie spalania nawet do 20 l. Na clipie nic nie wykazało(nie wiem może kiepska diagnoza) wycieków paliwa niema, a auto pali jak smok? Może ktoś z forum miał podobny problem i podzieli się dobrą radą?

• +1 1

ja mam w MII 8,5l/100km, mechanik powiedział, że to normalne...

No raczej nie normalne, bo moja pali 6.4 l/100km max przy prędkościach nie większych jak 130km/h.

Coś jest z Twoją nie tak :)

I wcale swojej nie żałuję, piłowania trochę jest.

(bo w tym poście mowa chyba o Twojej 1.9)

Edytowane przez prezes23

Czasem poprzedni właściciel nie zamontował sobie jakiegoś chińskiego Boxa

Pochodzenie niewiadome ponieważ auto zostało sprowadzone przez handlarza

Dodano: 06 lut 2012 - 16:28

bo w tym poście mowa chyba o Twojej 1.9

W poście chodzi o lagune 2 kombi , mówisz że spalanie 6,5 l przy dynamicznej jeździe a w jego przypadku 9 wychodzi przy bardzo delikatnej jeździe. Edytowane przez meganecoupe02

Pochodzenie niewiadome ponieważ auto zostało sprowadzone przez chandlarza

Dodano: 06 lut 2012 - 16:28

W poście chodzi o lagune 2 kombi , mówisz że spalanie 6,5 l przy dynamicznej jeździe a w jego przypadku 9 wychodzi przy bardzo delikatnej jeździe.

Tutaj konkretnie chodziło o post kolegi brudijr i spalania jego meganki na poziomie 8,5l.

Może takie spalanie być normalne dla tego modelu. Moja Megane dCi 1.9 (130) w mieście kotłuje 8.5-8.7, natomiast na trasie bajka - 5.2. Laguna II znajomego (1.9 dCi 120) pali w cyklu mieszanym 7,5 (jak były mrozy to twierdzi, że dochodziło 10 w samym mieście). Trasa - 6.

Edytowane przez RafelS

• 1 miesiąc temu...

Ja nie ważne, czy piłuje, czy jadę delikatnie, 8,5l/100km się utrzymuje, na wiosnę najdę na chipa na hamownie, może coś wyjdzie? :lol:

Dodano: 17 mar 2012 - 13:06

Zauważyłem tylko, że jak delikatnie musam gaz, to spala przyzwoite dawki paliwa, jednak jak nacisnę (nie mocno), to już pali sporo :/

• 2 lata później...