Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Duma i Uprzedzenie

sanfran

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś- lata wstecz, miałem podobnie i w podobnych temperaturach w Fieście. Tam niestety filtr był nierozbieralny, a po jego wymianie też jak ręką odjął. Czyli chyba z tymi przewodami to raczej przypadek a nie reguła. druga sprawa, średnica przewodu jest taka, że musiałoby auto długo stać w zimnie, by to zarosło parafiną. W wkładzie filtra odstępy pomiędzy warstwami filtrującymi są mniejsze jak 0,5mm, a i tak jeszcze musi się przesączyć przez bibułopodobny materiał. to tu zazwyczaj robi się zator.

Auto jest używane codziennie, a paliwo w baku uzupełniane przynajmniej raz na 1,5 tygodnia. Czasami raz na tydzień, tak więc przewody powinny być i są drożne.

Tak więc niezależnie od tego przypadku, spowodowanego MOIM zaniedbaniem, nadal podtrzymuje to co napisałem 7 postów wyżej.

Edytowane przez gojgien

Ja byłem przeciwnikiem francuzów,kupiłem Megankę i jestem bardzo z niej zadowolony,nawet znajomych namawiam na francuskie samochody.Moja Meganka przy tych mrozach odpala za pierwszym razem :l: W zimę jeżdżę nią rzadko,tylko odśnieżam i sprawdzam czy pali,szkoda mi nią wyjeżdżać na zasolone drogi.W Dąbrowie też jest dużo Renówek w szczególności Meganek.

To i ja coś dodam. Ja też przed kupieniem auta bałem sie reno bo to francuz, słabe zawieszenie i inne bajki. Kupiłem i mam i jeżdzi. +30 czy -20 nic go nie boli, a dodam że autem w większości jeżdże do pracy na krótką odległośc i sam jestem zdziwiony że bateria jeszcze działa. U mnie przed blokiem na parkingu jest około 50% Skody (widać że Czechy), 40%reno a reszta to cytryna, lwy i ford. Stoi czasami jeden "bardzo ładny" golf 3. Przedwczoraj przy -20 włączył się mu alarm i tak nam przed oknami grał od 21 do 1 w nocy. Zacząłem się zastanawiać po co komu w aucie alarm jak i tak na niego niereaguje. Koleś w końcu autem odjechał. Widać niemieckie "stjuningowane" "szajze". U nas w rodzinie są: mój scenic, + następne 2 sceniki w PL, audi 80 `91 rok ojca w PL, R19 93rok dziadka w PL, volvo s60 kuzyna i octavia 2000rok teścia w CZ. Jak widać przewaga reno. W każdym z aut z tyłu 3 osoby się gniotą(dobre na zimę) a w scenicu luzik.