gojgien Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) Kiedyś- lata wstecz, miałem podobnie i w podobnych temperaturach w Fieście. Tam niestety filtr był nierozbieralny, a po jego wymianie też jak ręką odjął. Czyli chyba z tymi przewodami to raczej przypadek a nie reguła. druga sprawa, średnica przewodu jest taka, że musiałoby auto długo stać w zimnie, by to zarosło parafiną. W wkładzie filtra odstępy pomiędzy warstwami filtrującymi są mniejsze jak 0,5mm, a i tak jeszcze musi się przesączyć przez bibułopodobny materiał. to tu zazwyczaj robi się zator. Auto jest używane codziennie, a paliwo w baku uzupełniane przynajmniej raz na 1,5 tygodnia. Czasami raz na tydzień, tak więc przewody powinny być i są drożne. Tak więc niezależnie od tego przypadku, spowodowanego MOIM zaniedbaniem, nadal podtrzymuje to co napisałem 7 postów wyżej. Edytowane 12 Lutego 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Ja byłem przeciwnikiem francuzów,kupiłem Megankę i jestem bardzo z niej zadowolony,nawet znajomych namawiam na francuskie samochody.Moja Meganka przy tych mrozach odpala za pierwszym razem :l: W zimę jeżdżę nią rzadko,tylko odśnieżam i sprawdzam czy pali,szkoda mi nią wyjeżdżać na zasolone drogi.W Dąbrowie też jest dużo Renówek w szczególności Meganek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili1981 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 To i ja coś dodam. Ja też przed kupieniem auta bałem sie reno bo to francuz, słabe zawieszenie i inne bajki. Kupiłem i mam i jeżdzi. +30 czy -20 nic go nie boli, a dodam że autem w większości jeżdże do pracy na krótką odległośc i sam jestem zdziwiony że bateria jeszcze działa. U mnie przed blokiem na parkingu jest około 50% Skody (widać że Czechy), 40%reno a reszta to cytryna, lwy i ford. Stoi czasami jeden "bardzo ładny" golf 3. Przedwczoraj przy -20 włączył się mu alarm i tak nam przed oknami grał od 21 do 1 w nocy. Zacząłem się zastanawiać po co komu w aucie alarm jak i tak na niego niereaguje. Koleś w końcu autem odjechał. Widać niemieckie "stjuningowane" "szajze". U nas w rodzinie są: mój scenic, + następne 2 sceniki w PL, audi 80 `91 rok ojca w PL, R19 93rok dziadka w PL, volvo s60 kuzyna i octavia 2000rok teścia w CZ. Jak widać przewaga reno. W każdym z aut z tyłu 3 osoby się gniotą(dobre na zimę) a w scenicu luzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 wracając do tematu, to myślę, że fotka przedstawia transport długodystansowy, czyli sprowadzenia auta do naszego kraju dla nowgo klienta :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi