baassia Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam, zakładam nowy temat... Meganka 1.6 nie odpaliła-silnik kręcił, pompkę słyszałam, akumulator naładowany. Przed włączeniem zapłonu dioda immo puslowała, po włączeniu - mrugała szybciej. Mechanik powidział, że to problem z jakimiś sterownikami. Wyłączył immobiliser...samochód jeździ, ale nie na moim sterowniku, tylko na jego. Na moim dalej nie chodzi... Nie wiem co jest grane, czy to faktycznie sprawa komputera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 po włączeniu - mrugała szybciej Miałem to samo niestety :l: padł immobilizer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baassia Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Tak, tylko.... podobno immobiliser wyłączony i dalej nie działa. To coś jest ciągle nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Przed włączeniem zapłonu dioda immo puslowała, po włączeniu - mrugała szybciej. a może wystarczy kod blokady wtrysku wklepać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baassia Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Wyłączony immobiliser w komputerze. Prawdopodobnie fachowiec na innym komputerze odpala mój samochód, zachowuje się prawidłowo...natomiast na wyczyszczonym moim komputerze zapala, auto gaśnie i nie osiąga obrotów. Mechanik twierdzi, że dalej jest jakiś błąd w moim sterowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Skoro tamten komputer robi takie jaja to nie lepiej kupić nowy? Jest dużo używek i można kupić już za 100zł do Meg 1 kompa, zrzucić immo tylko i do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baassia Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 100 zł?? dostałam informację, że 2000-3000 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 u mnie za immo odpowiadają dwa przewody w skrzynce bezpieczników przy kostkach jeden jest zielony drugi biały (ale nie powiem który to kostki bo nie pamiętam)miałem je rozłączone jak połączyłem tez mi dioda migała szybko po przekręceniu na zapłon i auto nie odpalało po zapisaniu kodu wtrysku jak ręką odjął i pilot w kluczyku działa (IR) i auto ma zabezpieczenie przed "lewym" odpaleniem. może sprawdź schematy skrzynki która wtyczka od czego i który pin za co odpowiada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 (edytowane) http://allegro.pl/listing.php/search?change_view=1&string=komputer+renault&search_type=1&shop=0&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&distance=1&postcode=&state=0&city=&prepareTime=0&price_from=&price_to=&category=0&order=t&view=gtext&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7&pay=0 ha Basia ta cena to chyba za nówki sztuki :l: Edytowane 11 Lutego 2012 przez Arczi92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baassia Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Dzięki, pooglądam... może faktycznie trzeba poszukać innego komputeera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Sprawdź jaki ty masz model kompa i szukaj potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 być może u Basi wystarczy wizyta u kogoś z clipem, przyuczenie kluczyka z 8-cyfrowym kodem i tyle w temacie. Przy odrobinie szczęścia kod nie będzie potrzebny. Clip na początek, nie zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baassia Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Auto "naprawione" - jeździ. Wyłączony immobiliser, ale mam jednocześnie pytanie. Czy dioda powinna tak szybko pulsować po włączeniu zapłonu? Bardzo to rozprasza podczas jazdy... :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leewus Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 U mnie jest dokładnie ten sam objaw, jeszcze spróbuję dzisiaj poodpinać klemy i pobawić się pilotem - ponoć czasami pomaga, ale nie mam wielkich nadziei, że cokolwiek to da i chyba też wyłączę całkiem immobilizer po tym jak przeczytałem u ilu osób występuje dokładnie ten sam problem (swoją drogą to się z tym popisali francuscy geniusze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 W jaki sposób dokonaliście wyłączenia immobilizera :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi