Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane nie odpaliła - problem z komputerem?

baassia

Rekomendowane odpowiedzi

Wyłączyć immobiliser może chyba tylko autoryzowany serwis. Tak mi się wydaje. A u takich zwykłych mechaników to pewnie jakiegoś emulatora się używa. Nie wiem niestety. W każdym razie po wizycie u takiego mechanika lampka mruga do mnie jak oszalała :l: Problem w tym, że jest to bardzo denerwujące i rozprasza. No i gdy tak mruga to mam wciąż wrażenie, że jeszcze coś jest nie tak z autem.

Praktycznie 100% immo miałem dwa tygodnie temu ten sam problem koszt takiej naprawy z ponownym zakodowaniem kluczy to 250 zl dobrze jest mieć pin do immo

objawy identycznie te same problem powstaje gdy w akumulatorze powoli spada napięcie jak odpinasz i zapinasz nic się nie dzieje ale jak spada powoli to głupieje

mój wykończyły krótkie trasy i ciągłe nie doładowanie akumulator spadł poniżej 7v i immo zdechlo

Witam, bardzo częstą usterką renówek jest uszkodzenie immo. Największy wysyp uszkodzeń jest w okresie zimowym. Objawy to bardzo szybko migająca lampka od immo lub świecenie ciągłe po przekręceniu kluczyka. Migająca lampka informuje o tym, że immo nie zostało rozbrojone ( nie rozpoznaje naszego kluczyka) i na pewno nie uruchomimy silnika. Można na nowo przypisać kody klucza koszt ok 250 zł ( nie daje to gwarancji, że usterka się nie powtórzy) lub wyłączyć immo na stałe koszt ok 500zł. Migającą lampkę od immo można wyłączyć, aby nie denerwowała.

Miałem trzy miesiance temu taki podobny problem ze nie mogłem odpalic wiec odzyskałem na poczatku kod cztero cyfrowy ze mozna było odpalic na recznie immo a potem starałem poszukac przyczyna dlaczego klucz nie działał nie ragował odbieraniem sygnału wogule nie działał nawet zamek tez nie zamykał ani nie otwierał wiec znalazlem przyczyne okazło ze na gorze mniej wiecej luterku wstecznym jest czujnik odbiorczy wiec uszkodziło.Nastepnego dnia kupiłem uzywane czesci własnie taki odbiornik za pare grosze i działał wiec nie ma kodu mozna dopasowac innego samochodu dlatego on pasuje bo odczytuje czestotliwosci zamiast kodu.Ale czasem zdarza sie mozliwe odbiornik jest uszkodzony przez przecieku wody na andene dlatego traci uszczelniania na dachu i z tego moczy płytke to własnie u mnie tak było i wiec uszkodziła <_< <_< :mrgreen: <_< :mrgreen: