zonker Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Witam, Mam megane z silnikiem 1,6 8V 75KM i problem odnośnie obrotów. Po uruchomieniu silnika wszystko jest ok i ma jakieś 1000/min po 10 minutach obroty spadają do około 600 i czasem jadąc i gwałtownie puszczając pedał gazu silnik gaśnie. Jaki może być problem gdyż wymieniłem całą przepustnice z silniczkiem krokowym i czujnikiem położenia przepustnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 lewe powietrze, może adaptacje przepustnicy trzeba zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonker Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 a może ktoś mi wysłać link albo udzielić instrukcji jak poprawnie zrobić adaptacje przepustnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 zerknij w download jest opis czyszczenia może będzie też jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 W tym silniku nie adaptuje się przepustnicy. Co do problemu, to na 90 % będzie to lewe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonker Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 a gdzie szukać tego dopływu lewego powietrza ? uszczelke między kolektorem a przepustnicą zrobiłem z sylikonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) Wokół kolektora dolotowego, czyli: -wężyki z niego wychodzące; -uszczelka kolektora z głowicą; -uszczelka przepustnicy; -uszczelka silniczka krokowego; -uszczelka czujnika położenia przepustnicy; -uszczelki wtryskiwaczy; -pęknięty kolektor dolotowy; A, i jeszcze jedno. Wężyki posprawdzaj całe, a nie tylko przy kolektorze... Edytowane 12 Lutego 2012 przez Kreciq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 na połączeniach węży które odpiąłeś do zdjęcia przepustnicy popsikaj na węże wodą z mydłem na uruchomionym silniku i jak zobaczysz bąbelki to znak ze tam jest dziura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Poszukaj nieszczelności przy czujniku MAP - taka czarna prostokątna kostka przy podszybiu. Bywa też że sam czujnik jak jest uszkodzony powoduje takie objawy. Poczytaj też o czyszczeniu silniczka krokowego - nie piszesz, że wymieniłeś na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonker Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 w czwartek odpowiem na ten problem, ale już się domyślam że faktycznie na którymś przewodzie jest nie ściśnięta opaska i pewnie tam zasysa się lewe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 i co jak się sprawy mają mnie też dopadło Na ciepłym po odpaleniu gaśnie i jak puszczę gaz też odrazu gaśnie Sprawdzę i wyczyszczę przepustnicę i krokowy i sprawdzę dolot Jeśli macie jakieś inne wskazówki to chętnie poczytam Dodano: 16 lut 2012 - 16:05 wyczyściłem przepustnice, krokowca(raz się wysuwa a raz nie) kolektor poskładałem wszystko do kupy i auto dalej gaśnie bez różnicy czy zimny czy ciepły co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Spróbuj podmienić ten silniczek krokowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 okazało się ze krokowy jest do wymiany (dzwoniłem do znajomego mechanika i powiedział że mam go wywalić i nowy wsadzić) dzwoniłem do sklepu moto to mi podał cene od 60-100zł :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonker Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) u mnie było to samo krokowiec do wymiany, poprzednio założyłem używany i też był wadliwy (48 zł nowy) Edytowane 5 Grudnia 2014 przez zonker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi