domin84 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 (edytowane) Witam posiadam Megane 1.6 benzyna/gaz 1997r jadąc w mroźny dzien nagle auto zgasło. Podczas próby odpalenia nagle zgasły wszystkie kntrolki na desce rozdzielczej. Świeci sie tylko zegarek i tempeatura. W autcie działają swiatła i awaryjne ale brak kierunkowskazów. Silnik kręci ale nie odpala po przekręceniu kluczyka na desce brak kontrolek. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki są ok w środku i w komorze silnika, akumulator jest ok. Siedziałem i szukałem na forum takiego samego pzypadku i nie znalazłem. Prosze o pomoc i radę jaka moze byc przyczyna pozdrawiam. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i - logika wypowiedzi P_r_z_e_m_o Edytowane 16 Lutego 2012 przez domin84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Bezpieczniki sprawdź, przecież to podstawa, szczególnie te pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin84 Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 (edytowane) Bezpieczniki wszystkie są ok pod maska i w kabinie to pierwsza rzecz którą zrobilem. Edytowane 16 Lutego 2012 przez domin84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 A te za akumulatorem też sprawdziłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin84 Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Tak za akumulatorem w skrzynce po prawej kolo filtra oraz wszystkie w kabinie pod kierownica i jest ok przy tym wszystkie w komorze silnika przeczysciłem dla lepszego styku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Cóż, nie chciał bym krakać ale ostatnimi czasy sporo jest padniętych UCH i/lub immo. Jak to nie bezpieczniki lub jakiś przerwany przewód to wskazywało by właśnie na powyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi