kaczmar70 Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 witaam mam taki problem z akumulatorem dział normalnie odpalał normalnie nawet przy minusowych temperaturach -25 stopnia ale ostatnio podłoczyłem wzmacniacz blaupukta no i akumulator potrzymał 2 dni i padł naładowałem go no ale nie trzyma juz pradu i jest to dlamnie zaskakujace akumulator nie wiem ile ma lat bo auto kupilem pół roku tem juz z tym akumulatorem ale troche dla mnie to dziwne ze do tej pory ładnie trzymał a teraz padocha całkowita i moje pytanie co mogło to spowodowac i czy da sie jakos akumulatorek ranonimowac Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 logika, znaki interpunkcyjne, znaki diakrytyczne 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Może ma zwarcie. Niestety stary akumulator potrafi paść z dnia na dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczmar70 Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 tak wiem ze stary akum tak potrafi zrobic ale własnie do podłoczenia zmaczniacza nie było zadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Może to zbieg okoliczności. Tak też bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 (edytowane) Może zamiast reanimować akumulatorek - sprawdź wzmacniacz. (Błędy co prawda zrobiłem celowo, aby autor tematu zwrócił uwagę na własną pisownię, ale na polecenie adm poprawione.) [kolego popraw te błędy ortograficzne :l: ;) ;) ;) ;) ;)] - Robak Edytowane 16 Lutego 2012 przez Kambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Sprawdź jaki prąd idzie z akumulatora przy zgaszonym slniku i wyłączonych wszystkich odbiornikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczmar70 Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 wzmaczniacz odłoczyłem drugi akum podłoczyłem i narazie kreci zobaczymy co bd dalej sie działo wzmachola juz nie bd podłaczał narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimi Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 (edytowane) Panowie a czy akumulator może paść w taki sposób że już go alternator nie naładuje? Bo fakt, że mam 2 stare aku ale oba padały mi w trasie a alternator dopiero co robiony. Działo się tak, że kontrolka od ABS się zapalała, auto łapało wysokie obroty na jałowym tak 1700 rpm, i rzecz jasna później zapalała się kontrolka od ładowania no i na wolnych gasł. Bo nie wiem czy mam inwestować w nowy aku. Chociaż zastanawiające jest to że akumulatorów juz nawet prostownik nie chce naładować. Spotkał się ktoś z czymś podobnym? No i druga sprawa jaka powinna być pojemność aku bo w miejsce pasuje taki 70ah a wcześniej miałem mniejszy od forda 50 ah, na stronach producentów różne sprzeczne info podają. Edytowane 21 Lutego 2012 przez klimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 No i druga sprawa jaka powinna być pojemność aku bo w miejsce pasuje taki 70ah a wcześniej miałem mniejszy od forda 50 ah, na stronach producentów różne sprzeczne info podają. Jeśli mowa o k7m to wystarczy coś koło 50Ah. Ja dałem 60Ah tak lekko na zapas :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 i alternator może go nie naładować w pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy :l: A niby dlaczego? Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi