czarny Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) Szukam Cewek do swojego samochodu i czytam tutaj na forum o cewkach beru , denso lub sagem, pytanie brzmi czy te cewki sagem to nie przypadkiem chodzi o cewki z Valeo??? Dzwonie do sklepu i gość mówi o valeo właśnie lub beru z tym że beru 170zl a valeo 115zl. Valeo to francuskie a Sagem też jakoś dziwnie z Zabolami mi sie kojarzy więc ... Jesli nie to samo to warto to kupować ??? Edytowane 26 Lipca 2011 przez Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Kupuj Beru. Zaplacisz wiecej, ale i tak koniec koncow wyjdzie Ci taniej, bo juz nie bedziesz musial zmieniac, a Sagemy na pewno padna znowu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 w kolejności DENSO (japońskie) potem BERU (niemieckie tylko z nazwy) później długo dlugo nic i ...cała reszta w stylu Valeo,Sagem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Polecam również Denso i to nawet używane. Jest to zakup na długie lata. U mnie na cewce jest napisane Denso- Nippon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Przerabiałem temat dwukrotnie..... Cewka Sagem sprzedawana jast w zielonym opakowaniu z napisem....Valeo ;) Teraz koszt to ponizej 100 zł ale i tak nie opłaca sie -Vivaldi ma racje... Dodam ze roznica w cewkach do 1.6 8v polega na lustrzanym odbiciu i kolorach złaczy : czarnym i białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 u mojej siostry w 1.6 jedna cewka segem wytrzymała tylko 2500 km - to chyba najlepiej mówi o ich jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccol Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Witam. Wczoraj padła mi cewka na trzecim cylindrze,Sagem po 74000!!! koszt wymiany w ASO 340 zeta :evil: ,ale auto potrzebne było na już,wsadzili Valeo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 jaccol, ja kupiłem teraz komplet beru po 70zł za sztukę i silnik też pracuje a te cewki Valeo w zwykłym sklepie masz za 110 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan5 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Siema muszę wymienić cewki. Samochód ma jeździć rok, opłaca się dokładać w takim wypadku do cewek beru które będą kosztować ponad 300zł? Czy samochód będzie pracował tak samo na cewkach za 50 jak i 160zł, tylko beru będzie wytrzymalsza? Mam nadzieje, że nikt nie przedstawi mi tutaj pustych teorii, tylko jakiś przykład z użytkowania. Cewka ma wytrzymać 30tys km i potem już mnie to nie będzie interesować, ale jeśli się okaże, że cewka będzie miała wpływ na spalanie i na charakterystykę pracy silnika to chętnie dołożę. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez jan5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 cewki beru i denso są na tyle sprawdzone, że zaryzykowałbym zakup używanych - jakieś 40zł/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan5 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Tylko gdzie je kupić takie używki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Np tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan5 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 To nie moja cewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 To zapodaj zdjęcie swojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan5 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 http://allegro.pl/megane-i-1-6-8v-cewka-zaplonowa-i3734391764.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi