prosiaczek231 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Tak się złożyło, że dwa przedostatnie auta sprzedałem przed upływem 6 miesięcy od daty zakupu, oba taniej niż kupiłem i stąd pytanie czy sprzedaż bez zysku trzeba wykazać w US poprzez Pita?? Orientuje się ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 jeśli nie zarobiłeś na nich to nie, ale pytanie czy to były auta sprowadzone czy kupione już na "naszych blachach" (polskich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 US i tak to zweryfikuje - cena będzie ich a nie z umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman_k Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłosić trzeba, bo "zarobić na nim" to nie jest w moim mniemaniu taniej sprzedać niż kupić, a sprzedając zarabiasz kwotę zapłaconą przez kupującego, to Twój zarobek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Oba auta były kupione na naszych blachach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Tak się złożyło, że dwa przedostatnie auta sprzedałem przed upływem 6 miesięcy od daty zakupu, oba taniej niż kupiłem i stąd pytanie czy sprzedaż bez zysku trzeba wykazać w US poprzez Pita?? Orientuje się ktoś?? Z tygodniowym opóźnieniem ale ukazała się odpowiedź: http://biznes.interia.pl/podatki/news/sprzedajesz-samochod-uwazaj-na-pit,1765171 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi