kolos Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Witam. Zaczne od najważniejszej informacji, czyli takiej ze dopiero zaczynam zabawe z DDT2000 i nie bardzo sie w nim jeszcze orientuje. Posiadam Scenica II z 2004 roku 1.9 dCi oraz kabel http://www.allegromat.pl/aukcja96869 zainsalowałem wg dołączonych instrukcji, baze pomieniłem na 400 mb. Instalacja przebiegła bez zadnych problemów. Problem występuje prze próbie podłączenia. Wybieram port COM 1 wciskam ok i przechodzi mi do okna skanowania. Wciskam wg instrukcji "lornetkę ALL" i nic mi nie znajduje oprócz pozycji APB przy której wyświetla mi "found KWP2000 FastInit Monopoint". Przy pozostałych pozycjach wyświetla mi NONE. Rozumiem to tak ze nie znalazło mi rzadnego ECU. Gdy wejde w VEHICULES i zmienie auto z Megane & Scenic na np. Megane II, czy Lanuna II i wróce do okna skanowania to wyświetla mi mniej pozycji, ale wyświetla mi w pierwszej pozycji CANAdapter że cos znalazł.(Teraz jestem poza samochodem i nie pamietam co tam wyświetla, ale na pewno nie NONE). I stąd moje pytanie, gdzie szukac przyczyny tego że nie mogę sie połaczyc... Głównym moim zamiarem jest zmiana języka wyświetlacza, może jeżeli nie ddt2000 da sie to zrobic jakimś innym programem?? Z góry dziekuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Za wczesna wersja auta aby można było zmienić na język polski. Dopiero phII miały język polski na wyświetlaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolos Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Wiem, źe na polski sie nie da, ale mam francuski i chciałbym zmienic na angielski, lub jakikolwiek inny bardziej komunikatywny niz francuski I nie wiem czy przyczyny tego że nie mogę sie połączyc mam szukac w kablu, programie, samochodzie, czy mojej osobie Dodano: 27 maj 2012 - 00:50 Język zmieniłem na polski. Okazało się że jest taka opcja. Jednak zrobiłem to u fachowca na Clipie. A swoim kabelkiem nadal nie mogę się połączyc... Sciagnałem nowe sterowniki do kabla i w dalszym ciągu brak połączenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.rock Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) Mam identyczny problem jak kolos wykrywa mi jedynie APB i przy reszcie none.W czym problem? Kolego mr.rock kolor czerwony zarezerwowany jest dla administracji forum. Aston76 Edytowane 20 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Poczytaj o CAN i KKL. DDT2000 w SC II można w buty wsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.rock Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 TheOktik to czemu czesc uzytkownikow nie ma problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Może nie potrzebują się łączyć ze wszystkim albo mają wersję 2003. Od 2004 wiele elementów aucie idzie po sieci CAN a DDT łączy się kablem KKL. NIe ma takiej możliwości żeby wszystko działało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi