tomek19d Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 witam koledzy mam pytanie - mam mozliwośc kupna renówki meganki z silnikiem 1,9 d autko znajomych, sznaowane i technicznie super ori przebieg 130 tys bo to oni od nowosci mieli. wizualnie do dopieszczenia ale nie o to chodzi. co możecie mi poradzić nt tego silnika? nigdy nie mialem diesla, do pracy dojezdzam co dzien 3km w jedna strone roczny przebieg to ok 10 tkm czy taka megana moze byc dla mnie ? ile ona moze spalić ropy ? z góry dziękuję za odpowiedzi i pozadrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Ogólnie powiem tak, 3km to żaden samochód nie będzie ekonomiczny, a jeszcze w zimie to słynna ekonomika diesla nie będzie dla Ciebie zauważalna. Normalne spalanie będzie oscylować w granicach 5-7 litrów. Jeśli dobry stan i znana historia auta to zapewne warto się skusić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek19d Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 no ja wiem wiem ale to moj pierwszy diesel wiec pytam co i jak - ale jesli 5-7l to do przezycia ! nie mam kogo spytac ile taki pali poprostu;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 ale jesli 5-7l to do przezycia Tu raczej w takich przebiegach i zapewne jeszcze w mieście, musisz się liczyć z tą wyższą wartością jako wyjściową. Jak swoim sceniolem starszym 1,9dT jeździłem w podobnych warunkach, to wychodziło nawet około 9 litrów. Teraz dopiero jak syn śmiga nim do pracy codziennie ponad 30 km w każdą stronę, gdzie 60-70% to trasa, a pozostałe to zakorkowane miasta, spalanie spadło do 6-6,5 litra ON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek19d Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 hmm a ja juz kupiłem auto no nic narazie będę śmigał i zobaczę jak to wyjdzie w praniu. to 0 mnie przeraza poprostu ;/ te 3 km to nie w miescie a własnie dojazd do miasta. dzieki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Jak 3 km to w zasadzie najlepszy rower. Oczywiście na miasto dobra maska na twarz. Inaczej kaplica Hm.... Szybko spytałeś i szybko kupiłeś. Znaczy masz pewność co do auta, ale potrzebowałeś wsparcia klubu francoli. Życzę przyjemnych wrażeń z jazdy a jak coś to pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek19d Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 witam no wiesz na co czekac? :lol: widze ze auto dosc proste a nawet jakby to kazde auto trza naprawiac :o wiec spoko :o dzieki za pomoc - wstepne spalanie jaki obliczylem to ok 7l wiec bez rewelacji ale znow nie wielka tragedia :o oby tylko ropa teraz nie drozala hehe :o a co do rowerka to w lecie oczywiscie ze tak robie :o zdrowiej i taniej :o pozdrawiam <piwo> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi