Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rozkodowany pilot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...niedawno wymieniałem bateryjkę z pilota i niestety popełniłem błąd.

Ponoć w pilocie jest kilka sekund na wymianę baterii bo inaczej się rozkoduje....no i niestety wyjąłem baterię...wziąłem do marketu na przymiarkę a po włożeniu już pilot nie rychnął.

Jest ktokolwiek w stanie pomóc? Jak to się koduje?...

post-36678-0-59156100-1331033241_thumb.jpg

jak go przytrzymam (ten duży lock/unlock) to po czasie lampka gaśnie......

Centralka...dobra misja...szukałem w nogach pasażera szukałem w swoich girach nad pedałami..... za cholere nie mogę znaleźć centralki....ponoć nawet w drzwiach może być. Słyszałem, że nawet może być na centralce switch od synchro...cholera wie...mam drugi pilot ze starą baterią i boję się wymieniać baterie żeby mi jakiś pilot został...a jak padnie ten co śmiga to zostanę z otwartym autem bo zamek MASTER od kierowcy mam zrypany i nie idzie otwierać/zamykać drzwi.

bo zamek MASTER od kierowcy mam zrypany i nie idzie otwierać/zamykać drzwi.

W megankach takiego typu zamka NIGDY nie było. (jeśli nie miałeś podmienianych z innego auta i dalej są fabryczne) Kluczykiem otwierasz TYLKO jedne drzwi, albo prawe albo lewe przednie, reszta z przycisku na konsoli.

I to właśnie najczęściej tam, za tym przyciskiem w konsoli, jest montowana dodatkowa centralka. W tym miejscu są wszystkie potrzebne do tego przewody.

W megankach takiego typu zamka NIGDY nie było. (jeśli nie miałeś podmienianych z innego auta i dalej są fabryczne) Kluczykiem otwierasz TYLKO jedne drzwi, albo prawe albo lewe przednie, reszta z przycisku na konsoli.

I to właśnie najczęściej tam, za tym przyciskiem w konsoli, jest montowana dodatkowa centralka. W tym miejscu są wszystkie potrzebne do tego przewody.

chodzi mi o to, że zawsze w central od kierowcy jest master. Jak zamykam auto od środka cyckiem to zamyka/otwiera reszte... a pasażery sobie zamykają indywidualnie bez wysterowywania reszty siłowników.

na kokpicie klawisz kluczyk nie śmiga więc isntalacja niefabryczna.

bawiłem się wczoraj z tym 10-15s trzymaniem guzika i nic... pojechał bym do elektryka ale ten to pewnie ze stówe weźmie na starcie...;/ a tu trzeba ciąć koszty bo kryzys;]

że zawsze w central od kierowcy jest master

W Megankach i Scenicach nie jest. Kluczykiem mozesz otworzyc tylko jedne drzwi.

Masz niefabryczny sterownik CZ założony, sam nie wiesz jaki, wiec pomóc może tylko osoba, która go znajdzie i bedzie wiedziała jak w nim pogrzebać.