nero84 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Kolejny problem z autem. Megane 1.4 benzyna 2007 r. Po zamknięciu auta z pilota wyświetlacz od radia (tam gdzie jest godzina) cały czas się świeci. Pomaga chwilowe odpięcie akumulatora ale problem powraca. Nie mam już siły na to auto, było w serwisie, u mechanika, wszystko niby wporządku. Mam to auto pół roku a władowałem już tyle że mam dość, ciągle się coś psuje. Nie piszcie o szukaniu tematów ponieważ jedyne co znalazłem to odpięcie akumulatora i sprawdzenie bezpiecznika - obydwie czynnosci sprawdzone a problem powraca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 (edytowane) Czy dostajesz informacje na wyświetlaczu o otwartych drzwiach? Czyli po zamknięciu powinna informacja zniknąć. Bo można by podejrzewać usterkę któregoś z czujników otwarcia/zamknięcia drzwi. Edytowane 8 Marca 2012 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 wyjmij bezpiecznik od podświetlenia deski na chwilkę i włóż go ponownie powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Jeśli jest tak jak w Clio a pewnikiem tak jest to winne za to jest radio:) Przynajmniej tak było w moim bolidzie. Przerabiałem to tej zimy 3 razy wyciagasz radio małą kostę ( w Clio sa 2 większe prostokatne biała i czarna z masa kabli) i mała o ile się nie myle żółta. Po jej wyciągnięciu wyświetlacz gaśnie. Oczywiście to nie rozwiązjuje problemu. W clio wstawiłem radio na 2 dni na grzejnik by się wygrzało i jak narazie działa wyświetlacz nie głupieje. Tyle że temperatura jest tez na plusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi