fredi Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 (edytowane) Zmnieniłem tydzień temu. Szkoda moich nowych zimówek. I tak mam na stanie drugie auto także jakby zawiało to wsiadam i jadę czymś innym. W drugim "na pożyczkę" też zmienione ale tam wystarczy przekrecić kółka. U mnie nie ma na razie drugiej pary felg więc musi być tak jak jest. Co do zmiany to wiadomo, że jak ktoś mieszka w terenie gdzie dłużej bywa zima to radzę nie zmieniać. Dodano: 31 mar 2012 - 23:39 Pozdrowienia dla wszystkich kolegów a w szczególności z łódzkiego Pozdrawiam No cóż, Dogrzało to teraz musi się wychłodzić. U Ciebie pewnie zadymka bo inna część województwa. W moich rejonach czyli obrzeża województwa łodzkiego , okolice Kalisza na szczęście w miarę spokojnie ale chwilami pobieliło. Także jutro to raczej zimowe buty i czapki Edytowane 31 Marca 2012 przez fredi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill1 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Chętnie bym to przeczytał....... Owszem, na różnych forach takie mądrości widziałem w postach ale w testach, jeszcze nie miałem okazji... Troszkę to koliduje z info i ocenami ekspertów i producentów, że letnia poniżej +7 traci swoje właściwości przez twardnienie gumy w niskich temperaturach. Opona zimowa to nazwa marketingowa, w rzeczywistości jednak, powinniśmy zdawać sobie sprawę z faktu, że są to raczej opony "śniegowe". Wzór bieżnika i lameli zaprojektowany został w taki sposób, by zapewniać jak najlepszy kontakt z podłożem na "luźnej", śniegowej nawierzchni i skutecznie odprowadzać błoto pośniegowe. Taka konstrukcja sprawia jednak, że w lepszych warunkach - gdy droga nie jest pokryta warstwą białego puchu - lepiej radzą sobie opony letnie. Dotyczy to również jazdy w deszczu i podatności na tzw. aquaplaning. Na mokrej nawierzchni auto wyposażone w opony letnie prowadzi się stabilniej niż samochód na zimówkach, wykazuje się też krótszą (!) drogą hamowania. Decydując się na wyminę powinniśmy się więc kierować nadchodzącą zmianą warunków pogodowych (obserwujmy prognozy), a nie konkretną datą z kalendarza http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/zimowki-zmieniac-czy-nie-zmieniac,1855261,5575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 dobrze, że podałeś żródło bo czytam ten post i mam wrażenie, że to już widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 i mam wrażenie, że to już widziałem Déjà vu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi