robercik7373 Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Witam Mam pytanie Z tego co slyszałem w czujnikach cisnienia w oponach znajdują sie baterie Czy te baterie są w jakis sposób wymienne a jeśli tak to jakie są te baterie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moby_76 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Niestety, są niewymienne. Wszystko "zalane" plastikiem. Tylko kupno nowego zaworu rozwiązuje problem. Cena w ASO (około roku wstecz) 180PLN + podłączenie pod komputer i "sparowanie go" z autem. Bez tej czynności nawet nowy nie będzie działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robercik7373 Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 W serwisie żadają za czujnik z wymianą 270 zł więc trochę sporo Tzn ten czujik raz działa raz nie podejrzewam ze jest już na wykończeniu ale to w sumie nie aż taki problem W sumie trzy jeszcze są dobre :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Na innym forum widziałem manual jak ktoś taki czujnik rozebrał. Jest tam duża, płaska bateria, którą można wyciągnąć i wymienić na dokładnie taką samą. Potem pozostaje kwestia zalania wymienionej baterii. Jest to do wykonania, ale dość kłopotliwe i nie zawsze może przynieść zamierzony cel. Spróbować zawsze można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Zdjęcia z rozbierania czujnika były nawet na tym forum :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane ang Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 na forum laguny jest temat jak to rozebrać/wydłubać i zmienić bateryjke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moby_76 Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 (edytowane) Qrde, nie mogę "odkopać" tego opisu wymiany bateryjki w wentylu/czujniku. Jeśli macie namiary w postaci linka, to bardzo proszę. Będę dozgonnie wdzięczny :D Dodano: 11 mar 2013 - 10:20 No i jak, przeprowadzał już ktoś operację na otwartym czujniku ciśnienia w oponach? :D Czy komuś udało sie go w odpowiednim miejscu naciąć i wymienić baterię? Edytowane 19 Lipca 2012 przez moby_76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudys11 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Proszę bardzo: http://megane.com.pl/files/file/186-czujniki-cisnienia-wimiana-baterii/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moby_76 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Niestety, ale brak wątku :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudys11 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) Tymczasowo proszę: http://uploaded.net/file/6ugrn45h/czujniki%20ci%3Fnienia%20-%20wimiana%20baterii.pdf Edytowane 12 Marca 2013 przez kudys11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 :!: Link do wątku na forum RLKP (wymaga rejestracji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moby_76 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) Qrde, móje czujniki, z tego co pamiętam, wyglądają nieco inaczej niż te z forum RLKP. Słyszałem kiedyś, że są dwa rodzaje. Nie wiem, czy różnią się tylko kształtem, czy jeszcze czymś innym? Czy jak zamontuję taki np. od Laguny to "dogada się" ze Scenikiem? Edytowane 20 Marca 2013 przez moby_76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elbandito Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Urwał mi się w połowie gwint zaworu. Problem w tym, że zawór jest zespolony z czujnikiem. Czy jest możliwość wymiany samego zaworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi