Lukas.s Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Problem zaczął się od podłączenia rozdzielacza, niby dioda się paliła a ani ładowarka od telefonu ani CB nie chciało zadziałać. Coś mnie naszło żeby sprawdzić napięcie miernikiem i... coś tyknęło i zapalniczka nie działa :lol: Pierwsze co mi przyszło do głowy to bezpiecznik, ale coś nie bardzo mogłem go zlokalizować. Gdzie mam go szukać? Ewentualnie gdzie mam szukać przyczyny nie działającego gniazda zapalniczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 (edytowane) Skrzynkę bezpieczników masz w kokpicie i jest tak odpowiedni bezpiecznik pozostaje tylko kwestia odnalezienia go. Jeśli by to nie pomogło wykręć całe gniazdo zapaliczki i zobacz co się z przewodami i kostką doprowadzającymi zasilanie do niej. Edytowane 18 Marca 2012 przez Merkaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Grzebiąc w gnieździe pod napięciem łatwo zrobić zwarcie. Bezpiecznika masz szukać w skrzynce bezpieczników (F26, 10A), sądzę, że jeśli masz samochód kilka lat, to wiesz, że jest ona po lewej stronie pod kierownicą (pod pokrętłami regulacji poziomu reflektorów i ściemniacza ośw. deski rozdzielczej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Gdzie bezpieczniki są to ja wiem, tylko kwestia który to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 który to :lol: A tak ciężko jest sprawdzić wszystkie :o Poszukać w instrukcji obsługi samochodu lub rozpisce bezpieczników na forum :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi