Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Sterownik airbag

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przeszukałem forum ale nie znalazłen odpowiedzi. Gdzie w Scenicu II znajduje sie sterownik airbagów ? (domyslam sie jak w wiekszości aut w tunelu środkowym tyklo w którym miejscu,tuż pod podlokietnikiem czy bliżej konsoli środkowej) I jak sie do niego dostać ?

Jak zdemontować Airbag kierowcy. Gdzieś na forum czytałem ze od tylu kierownicy jest otworek i należy wlozyć maly śrubokręt i ciągnąć co tez zrobilem z tym że airbag nie wychodzi , a mało tego nie moge w żaden sposób wyciągnąć tego śrubokręta zablokował sie.

Może doradzicie coś, sprawa dość pilna .

pozdr.

Ja skorzystałem z opcji 1b czyli odkreciłem obudowę i od dolu włożyłem dłuższy pręt byl delikatny opór (jak dlugo go trzeba tam wsówać ?) ale poszuszka nie wyszła w pręt mogę dalej wepchnąć a wyjąć już nie jak by sie zablokował tylko w jaki sposób ?

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Miał ktos podobne doświadczenia ?

A na temat sterownika ktoś się wypowie ?

pozdrawiam

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.9 -Prezes

Dla potomnych !

Bo ja się nie doczekałem na odp.

Sterownik jest pod lewarkiem zmiany biegów pod polką.

Aby sie do niego dostac trzeba zdemontować osłonę lewarka zmiany biegów dolną, nastepnie od strony kierowcy odczepic 2 spinki trzymające wykładzinę.

Jesli juz to zrobimy wykładzine od strony kierowcy i pasażera pociągnąć do srodka auta. Zobaczymy wtedy czarną skrzynke ktorą trzeba wyciągnąć do gorry (jest na zatrzaskach) , jak ja wyjmiemy pod spodem jest sterownik na 3 śrubach. Montaż w odwrotnej kolejnośći.

Jak ktoś ms pytania służę pomocą