Robak Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 wejdą tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_28 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Poniewaz szukam felg do swojego scenica, chciałem zasięgnąć waszej opini który model bedzie bardziej pasował do scenica: 1. Toora Uploaded with ImageShack.us 2. Dezent F Uploaded with ImageShack.us Chyba że cos innego :roll: ? Może macie jakies foty sceników na fajnych felgach! Czy felgi 7Jx16 et38 wejda do scenica I phII, do tego opony 195/55/16? Jak z komfortem jazdy na takich kołach, czy będzie to miało bardzo duży wpływ na szybsze zużycie elementów zawieszenia, wyzsze spalanie itp? [na forum jest już temat o felgach do scenika ;) ] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 proszę ładne felgi alutec storm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyq Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Witam. Miesiąc temu kupilem sobie Scenica I phI lecz posiada wstretne felgi. Zamierzam kupic do niego aluski zeby jakos go docenic. Mi podoba sie kilka modeli i nie moge sie zdecydowac ktore lepiej beda pasowaly do niego. Dodam ze autko ma kolor czerwony. Oto moje typy: 1) http://moto.allegro.pl/item1063922606......html 2) http://moto.allegro.pl/item1059124708.......html 3) http://moto.allegro.pl/item1055721782........html Co sadzicie o tych modelach? Które lepsze? A moze macie jakies inne modele ktore naprawde fajnie wygladaja na tym samochodzie [na forum istnieje odpowiedni dział w którym opisujemy wymieniony przez ciebie "problem" ;) , do tego nie użyłeś opcji "szukaj" ;) a wystarczy poświęcić 3 minuty na przeczytanie ze zrozumieniem postanowień regulaminu] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 1. te czerwone to jak z odpustu 2. te są ładne Nie lepiej zastanowić się nad rozmiarem 15"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 A nie lepiej zastanowić się nad bardziej renomowanymi produktami? Choćby dla bezpieczeństwa ? ;) Np: http://moto.allegro.pl/item1066773106_slic..._oz_racing.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 kolega pawelp2008, dobrze prawi generalnie wszystkie trzy modele to tzw chińszczyzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przefabjan Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 MEGANE SCENIC 1.9 DtI 98r Wybrany pojazd: Renault MEGANE SCENIC Samochód wybrany przez Ciebie posiada więcej niż jeden rozmiar ogumienia fabrycznego. typ pojazdu JA okres produkcji 01.97-07.98 moc 55-66 ogumienie seryjne 175/70R14 zobacz dostępne opony w tym rozmiarze wymiary felgi 5,5JX14 parametry montażowe 4X100X60 typ pojazdu JA okres produkcji 01.97-07.99 moc 47-84 ogumienie seryjne 185/70R14 zobacz dostępne opony w tym rozmiarze wymiary felgi 6JX14 parametry montażowe 4X100X60 typ pojazdu JA okres produkcji 08.99- moc 47-84 ogumienie seryjne 185/65R15 zobacz dostępne opony w tym rozmiarze wymiary felgi 6JX15 parametry montażowe 4X100X60 typ pojazdu JA okres produkcji 08.99- moc 102-103 ogumienie seryjne 195/60R15 zobacz dostępne opony w tym rozmiarze wymiary felgi 6JX15 parametry montażowe 4X100X60 typ pojazdu JA okres produkcji 08.99- moc 59-102 ogumienie seryjne 205/55R15 zobacz dostępne opony w tym rozmiarze wymiary felgi 6JX15 parametry montażowe 4X100X60 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 przefabjan, a gdzie pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyq Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Kupujac używane alufelgi na co dokładnie zwracac uwage? Bo jak czytam aukcje na allegro to pisza ze nie bija ze pasuja do wszystkich modeli. Tylko o co chodzi z tym bicie. Na jakie szczegóły najbardziej zwracac uwage a na jakie mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 czy nie były spawane najlepiej jak kupujesz u wulkanizatora to niech je założy na wyważarkę to zobaczysz czy prosto idą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Na przyszły sezon letni chciałbym wyposażyć swoją Renówkę w aluski, gdyż na stalowych z kołpakami wygląda bidnie :) Planuję zakup alusów 6,5x15 ( teraz mam 6x15 ). Planuję również założyć na nie opony 195/60. I teraz pytania do Was. Jaki ET wybrać aby samochód ładnie się prezentował? Czy moje plany mają szansę się zrealizować, tzn czy wszystko będzie ładnie pasować? Rozważam jeszcze zakup alusów 7x16 i opon 205/55 ale nie wiem czy mi się to uda. Jeśli jednak bym się zdecydował to proszę mi powiedzieć czy zestaw 2 podejdzie do Scenica? Jeśli tak to jaki ET wybrać dla alu 16 i tego rozmiaru opon? Z góry dzięki za odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Maniak, ja ostatnio zakupiłem w salonie na wyprzedaż aluski za 245 zł enzo czy jakoś tak i dostałem do tego komplet śrub. Takie same w sklepach były po ponad 300 zł i trzeba było zawsze dokupić śruby za ponad 60 zł. Obecnie salony prowadziły wyprzedaże alusków do meganek II ponieważ są już megi III. Rozejrzyj sie u siebie po salonach. PS. I nie trzeba było do nich żadnych odsadzeń czy dystansów. Ponieważ były specjalnie wykonane pod renault przez producenta. Choć nie były to oryginały jak z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Jak jeżdżę Scenicem na 15 calowych felgach to w zakrętach mam wrażenie jakbym ujeżdżał dziką świnię, jest strasznie "miętki". Może to odczucia po przesiadce z coupety, ale jak miałem w Scenicu 17" to jazda była o wiele przyjemniejsza. Z tego powodu, moim zdaniem, minimum do Scenica to 16 cali. Opony Toyo Proxes CF1 185/60/15, w coupecie się sprawdzają, ale w Scenicu niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Więc załóżmy że zdecyduję się na aluski 7x16 cali to czy opony 205/55 będą odpowiednie? I jaki ten ET wybrać aby ładnie się wszystko prezentowało? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi