LISTONOSZ Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Witam dzisiaj znalazłem przyczynę dolegliwości mojego auta.Tak to jest jak mechanicy partacze wymieniają pojedyncze elementy zawieszenia przedniego. Wina leży w sprężynach, 2 różne, jedna (twarda) nowa, 2 stara (miękka) można było w niej zwoje dłonią zgnieść. I do tego łożyska amortyzatora bo jedno chodzi lekko a drugie ciężko lecz się jeszcze nie zacina. Po wymianie dam znać czy pomogło. No i po wymianie zbieżność oczywiście. Edytowane 20 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Akurat o sprężynach Ci wspominałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Dlatego miałem jakiś punkt odniesienia i wiedziałem od czego zacząć porównanie. Jak poskładam do kupy to dam nać co z tego wyszło. Edytowane 20 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Mimo wszystko to nie ma wpływu na odległość opony od amortyzatora - kąt pochylenia koła względem pionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jean_Piear Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Próbował ktoś kasować luz na maglownicy za pomocą tej śrubki która jest na przekładni a jeśli tak to z jakim skutkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Jeżeli maglownica nie jest zajechana, to śrubka działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jean_Piear Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 No właśnie nic jej nie dolega prócz tego pukania z lewej strony na koleinach większych i czasem przy skrecie w lewo,spróbuję z tą śrubą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Jeśli puka na bokach,a nie na (ślimak-listwa)to do wymiany plastikowe tulejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jean_Piear Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Jestem świeżo po regeneracji maglownicy w warsztacie w Katowicach na warszawskiej i po założeniu jej na auto ale to już w innym warsztacie byłym ASO renault czuje że kierownica mi ciężej chodzi i nie chce za bardzo wracać po skrecaniu do poziomu 0 tak jak by ją coś przytrzymywalo,czy ktoś ma pomysł co to może być? Przekładnia to trw a autko to megane coupe 1.6 16v ze wspomaganiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Można spróbować poluzować śrubę od kasowania luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) Czy może mi ktoś podesłać linka jak wygląda tuleja teflonowa wspomagania w przekładni TRW? (TA CO SIĘ WYCIERA) Edytowane 1 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi