andreas_k Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam. Po pierwsze chciałbym się przywitać na tym forum. Przymierzam się do zakupu Scenic pierwszej generacji po lifcie, nawet znalazłem odpowiedniego ale jedna rzecz nie daje mi spokoju. Auto jest z 2002r 2.0 16V, ogólnie zadbane, tylko jedna rzecz mi nie pasuje: Wyposażone jest w ręczną skrzynię biegów ale w polu obrotomierza jest okienko od skrzyni automatycznej i po włączeniu stacyjki wszystkie litery są podświetlone na stałe. Co prawda wszystkie biegi wchodzą gładko, jeździ bez oznak nadmiernego zużycia, sprzedający twierdzi, że nic nie zmieniał w swoim zakresie, książka serwisowa jest holenderska, więc nie potrafię rozszyfrować czy wcześniej było coś robione w serwisie, czy ktoś coś na własna rękę wymieniał. Czy możliwe jest aby taki wyjechał z fabryki, ew jak można to sprawdzić? Z poważaniem Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 VIN i ASO, ewentualnie jeśli masz ogłoszenie podaj linka lub http://www.renault.pl/my-renault/strona-glowna/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andreas_k Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/piekny-scenic-na-pelnej-opcji-zobacz-warto-i2232253329.html VIN: VF1JA1S0226216534 Właśnie zarejestrowałem się i sprawdziłem, oryginalnie był w automacie... Sprzedający dalej twierdzi, że taki przyjechał z Holandii. Chyba bez wizyty w ASO się nie obędzie... Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły, to proszę o podpowiedź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 oryginalnie był w automacie Automat padł, wstawili manualną bo była tańsza. Auto pewnie kupili za grosze z racji padniętej skrzyni, zrobili i wystawili do sprzedaży. Jak masz możliwość, zerknij pod auto czy nie widać świeżych śladów montażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zastanawiają mnie daty na tablicach rejestracyjnych. W życiu nie spotkałem się na 2 miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andreas_k Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Dziękuję za podpowiedzi, co do tablic to podobno mają komis na zachodzie stąd te tablice, a mogę kupić bez opłat jak i opłacony na fakturę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zobacz też na przednią przegrodę czy miejsce na pedał sprzęgła został wycięty sposobem domowym. Jeśli nie zadbano o wymianę deski rozdzielczej, to może także elektronika jest niedbale zmodyfikowana. Sterownik silnika bez poprawnych sygnałów ze sterownika skrzyni nie będzie chciał dobrze pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Czerwone tablice mogą mieć datę ważności do 3 miesięcy, auto musi mieć aktualny TUV. Tablice żółte mają okres ważności do 5 dni i można je kupić nie mając samochodu. Przy żółtych tablicach auto nie musi mieć ważnego przeglądu (TUV). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frodek Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Tylko skoro przyjechał z holandi, to dlaczego ma niemieckie tablice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robczo Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Auto miało automat, gdyż posiada zegary ze wskażnikiem trybu pracy skrzyni (pionowy pasek kontrolek na obrotomierzu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Według poniższego linka auto miało ręczą skrzynię https://www.automo.pl//dekoder-vin?vin=VF1JA1S0226216534 Sprawdzilem mojego granda i skrzynię dekoduje poprawnie Dodano: 12 kwi 2012 - 18:24 Upsss, znalazłem papiery mojego starego auta i pokazał manual, a samochód był automatyczny https://www.automo.pl//dekoder-vin?vin=Vf1ja04n221106354 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andreas_k Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Zarejestrowałem się na stronie renault i był w automacie. Dałem sobie spokój z tym egzemplarzem, szukam innego. BTW: ciekawy zabieg sprzedającego: nie sprzedali za 9,9k, a teraz wystawili za 10,9k Dodano: 02 maj 2012 - 23:05 Autko dziś kupiłem (oczywiście nie te o które pytałem). Jeszcze raz dziękuję, postaram się wrzucić kilka fotek w wolnej chwili. Temat do zamknięcia... /0cool: zgodnie z prośbą. Edytowane 3 Maja 2012 przez 0cool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi