tomlasz Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 czy ktoś z Was spotkał się z problemem falujących obrotów w tym silniku ??? problem pojawia się na wolnych obrotach. walują "góra-dół"... ważne sa diwe kwestie: - falowanie nie występuje zawsze - występuja zarówno na zimnym, jak i na ciepłym silniku Jeżeli ktoś przerabiał taki problem w TYM SILNIKU, bardzo proszę o informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xiamba4 Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 zmień filtr paliwa i powinno być dobrze, ewentualnie dodaj do paliwa środka do oczyszczania układu paliwowego- u mnie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturP Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Mam taki silnik w Scenicu. Obroty falują tylko na zimnym silniku przez ok. 2-3 min od odpalenia. Mój mechanik twierdzi, że to wina zepsutej świecy żarowej, która podobno nie grzeje. kupiłem nową i wymienie niebawem. Zobaczymy czy pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Mam taki sam problem. Myślałem, że to przez EGR i dwa razy był czyszczony, ale pomogło tylko na chwilę. xiamba4 jakiego środka użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radlas Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 witam w moim 1,6 16v jest ten sam problem obroty faluja miedzy 400 a 600 obrotow czy to jest cos powaznego i co sprawdzic a zeby znalesc najszybciej usterke [ Dodano: 2007-10-17, 13:44 ] dodam jeszcze ze gdzies wyczytalem ze to moze byc zwiazane z filtrem powietrza ale nie zabardzo w to wierze no ale pisze bo tak slyszalem. Nie grzebalem bo nie chcialem czegos rozwalic do konca ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfenstein Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 witam ja zminilem swiece i filtry i jak reka odjal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Jakie świece kupiłeś i ile kosztowały? Wymiana była łatwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfenstein Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 [Cięcie] z wymianą 100zl majsterek mi zmieniał bosch symbolu nie pamiętam Radzę przeczytać regulamin forum i się do niego stosować. Proszę pisać, tak aby dało się zrozumieć, czyli stosować znaki przestankowe i pisać tak jak w zdaniu powinno być. -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swirekz Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Witam Wszystkich mam scenica 1.9.dci sześć miesięcy i wszystko było ok Pare dni temu silnik zaczął mi pracować jakoś dziwnie,na początku podczas jazdy jest dobrze, dochodzi do 2000 obrotów i dopiero zaczyna się !!! Samochód traci na mocy i delikatnie zwalnia jakby coś go blokowało, dochodzi do około 3000 obr. i wszystko jest ok. Może ktoś miał podobny problem to POMOCY !!!! Radzę dokładnie zapoznać się z regulaminem forum - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfenstein Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 sprawdzales swiece?filtry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Zawór EGR może być do czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfenstein Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 [Cięcie] A co to za zawór?gdzie jest?droga naprawa? Nie abym się czepiał ale regulaminu dalej nie przeczytałeś - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 http://www.meganeownersclub.co.uk/tips.php#egr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfenstein Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 :-/ jezyk clkowicie mi obcy ale dzieki http://www.fordclubpolska.org/porady.php?a...deo&type=34 we fordzie tak to pokazuja... o megane nic nie moge znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Opis/nazwę masz w tym co podałeś (EGR - zawór recyrkulacji spalin regulujący przepływ spalin), a rys. w tamtym podanym przez snap-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi