KamiloS234 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam. Od niedawna jestem właścicielem Meganki i dręczy mnie problem z radioodtwarzaczem. Mianowicie posiada ona fabrycznego Tuner Lista na kasety a chciałbym zamontować zmieniarkę. Nie mam ochoty kupywać nowego radia i kombinować z pilotem przy kierownicy, dlatego pytanie do Was, czy jest możliwość podpięcia pod ww radio fabrycznej zmieniarki Alpine? Oraz jeżeli tak to gdzie ona była montowana oryginalnie?. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zmieniarkę można podłączyć do tuner lista. Fabrycznie jest montowana w bagażniku, po lewej stronie do ściany. Kolejna sprawa, musisz kupić komplet, tj zmieniarka, magazynek i niepocięty kabel. To już jest duży koszt. Zmieniarke można tanio kupić, ale bez magazynka. Magazynek jest najdroższy. Przekalkuluj sobie czy warto, bo: zmieniarka nie czyta mp3, zakup sprzetu jest też w jakimś stopniu problemem. Ja na Twoim miejscu kupiłbym jakieś markowe radio z mp3, na CD lub pendrive wrzucisz więcej muzyki niz do całej zmieniarki. Radia mają wyjście na sterowanie fabryczne - interfejs to koszt koło 120zł. Jakość dźwięku na starcie będzie o wiele lepsza niż Tuner List. Też stałem przed tym wyborem i najlepszy był zakup innego radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiloS234 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 To jeszcze mam pytanie co do wyboru radia które będzie obsługiwać fabrycze sterowanie przy kierownicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Ja u siebie mam JVC i ma wyjście na sterowanie, tylko nie podłączałem tego. Sony na pewno ma. Jak jest w innych markach nie wiem, nie interesowałem się tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Wyjście na zewnętrzne sterowanie mają np. Alpine, Clarion, Blaupunkt, Kenwood, JVC, Sony, ale nie we wszystkich modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vostel Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 I do każdego niefabrycznego radia konieczna jest przejściówka do sterowania przy kierownicy, czy też któreś da sie podłączyć P&P?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi