tomekscenic Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Wszystkie pasy są odłączone a na wyświetlaczu pokazuje mi " 1 pas podłączony" Zauważyłem, że chodzi o tylni środkowy fotel, jak go złoże wtedy już nie ma info o podłączonym pasie, gdy ponownie go rozłoże to znowy jest informacja o podłączonym pasie Co to może być? Czyżby poszedł czujnik zapiętego pasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek cz-wa Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam Zapnij pas i odepnij pas. Mnie pomogło pewnie coś źle styka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekscenic Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy ~~~~~~~~ ~~~~~~~~ Niestety nie pomogło :) Chyba trzeba będzie podjechać do jakiegoś elektryka. Regulamin pkt. 5.9 ; 5.13 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Nieraz mi tak wyskakuje taki błąd w Sceniuc. Sam nei wiem dlaczego, cały czas mam zapięty fotelik, i niedalej jak przedwczoraj żona przypadkiem odpięła pas z fotelika a na wyświetlaczu widniał komunikat "1 pas zapięty Zrobiłem tak: Zapiąłem wszytskie pasy, następnie odpiąłem, zamkłem auto z pilota, następnie otworzyłem i było ok. Na wyświetlaczu nie widniał komunikat o zapiętym pasie, dopiero jak zapiąłem fotelik. Chociaż masz rację z tym środkowym fotelem, bo jak go składałem, to wyskakiwał błąd. Hmmmm.... moze ten typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziubek19 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 U mnie również się pojawił taki komunikat, więc zacząłem poszukiwania. Jak złożyłem fotele w drugim rzędzie to komunikat zniknął, ale po rozłożeniu problem wrócił. Okazało się, że problem jest z obydwoma zapinkami pasów bezpieczeństwa w drugim rzędzie, środkowy fotel. Przy zapinkach jest przewód, który jest urwany i nie ma komunikacji z nadajnikiem pod fotelem. Będę szukał na necie takich zapinek albo zostaje naprawa przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarro Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 ja w swoim SCENICU 2010r też mam urwany jeden kabel przy pasie w drugim rzędzie w środkowym fotelu daj znać jak uda Ci się znaleźć zapinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziubek19 Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Witam Niestety poszukiwania na necie i rozmowy telefoniczne nic nie przyniosły. Nikt nie chce sprzedać samych zapinek bo co mu później z niekompletnego fotela. Propozycja jest aby kupić cały środkowy fotel i zmienić dobre zapinki z tymi uszkodzonymi lub jak znajdzie się dobry fotel w identycznej tapicerce jak w aucie to wymiana tylko fotela. Jeszcze podejmę próbę i mam zamiar pojechać do znajomego co bawi się takimi rzeczami - może uda się to naprawić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi