liszaj114 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Witam mam taki problem, a mianowicie kilka razy z pedału hamulca słychać było syczenie wiec to raczej serwo ale czy jak serwo sie psuje to przestaje czasami syczec bo u mnie właśnie czasami nie syczy. No a jeśli to serwo to czy ktoś może mi powiedzieć czy zamienniki można wstawiać bo na moim serwie sa nr 8 200 069 904 A i drugi 03 7864-2001.4 a z takimi nr nie moge znaleść. może ktoś już wymieniał serwo i ma doświadczenie w tym zakresie gdzie i jakie kupić, moje megane jest z 2002 r z silnikiem 1.9dti Dodano: 24 kwi 2012 - 23:13 nikt z was nie wymieniał serwa??? jeśli tak to podzielcie sie wiedzą Dodano: 11 maj 2012 - 23:05 serwo juz wymienione i wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 W takim wypadku, może kolega podzieli się z resztą zdobytą wiedzą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liszaj114 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 jasne ze moge. Serwo kupiłem nowe w zamienniku na allegro bo naprawde ciężko jest dostać orginał, a jeśli już to cena jest ogromna. Moje serwo kosztowało niecałe 400zł z przesyłką, nr nie jest jak na orginale ale facet sprzedający serwo powiedział ze bedzie pasowało do każdej megi po lifcie i tak było nie trzeba było nic przerabiać w mocowaniu. Samochodzik jest teraz moim zdaniem zwinniejszy to chyba dlatego że powietrze już nie ucieka i idzie gdzie trzeba, tylko od monentu wymiany serwa turbina gwizda nie wiem czy to tak ma być czy coś jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robercik Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 U mnie też syczało w kabinie. Wystarczyło przesmarować powierzchnię dźwigni pracujacej w uszczelnieniu i syczeć przestało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liszaj114 Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 polak to podpowie po czasie choć u mnie to raczej było serwo a nie smarowanie pedału gdyż raz dażył mi sie twardy pedał hamulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegeta22 Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Dnia 13.05.2012 o 13:25, liszaj114 napisał: jasne ze moge. Serwo kupiłem nowe w zamienniku na allegro bo naprawde ciężko jest dostać orginał, a jeśli już to cena jest ogromna. Moje serwo kosztowało niecałe 400zł z przesyłką, nr nie jest jak na orginale ale facet sprzedający serwo powiedział ze bedzie pasowało do każdej megi po lifcie i tak było nie trzeba było nic przerabiać w mocowaniu. Samochodzik jest teraz moim zdaniem zwinniejszy to chyba dlatego że powietrze już nie ucieka i idzie gdzie trzeba, tylko od monentu wymiany serwa turbina gwizda nie wiem czy to tak ma być czy coś jest nie tak A czy mógłbyś się podzielić numerem serwa, które zakupiłeś? Aktualnie jestem zmuszony wymienić serwo w moim scenicu 1.9 dCi z 2002 po lifcie. Numery serwa w moim aucie są jednakowe z Twoimi tj. nr 8 200 069 904 A i drugi 03 7864-2001.4. Jestem zainteresowany używką, lecz nigdzie nie mogę znaleźć o jednakowych numerach. Jeżeli mógłbyś podzielić się numerami serwa które zakupiłeś i pasuję do Twojego autka, to mógłbym rozszerzyć swoje poszukiwania. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi