OpawelQ Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam.Posiadam renault megane z końca 2001 roku.W instrukcji wyczytałem,że nie można przewozic dzieci w foteliku tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pasażera,chyba że są poduszki wyłączone.Teraz mam pytanie?w którym miejscu da się wyłączyć te poduszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jeśli chodzi o MI to w bogatszych wersjach podobno w schowku po stronie pasażera była możliwość, w biedniejszych się nie dało. W mojej starej MI nie było. Zawsze można zdemontować deskę i wypiąć ale wtedy będzie się świecić kontrolka (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Dla zręcznego i ogarniętego elektryka nie byłoby problemem założenie takiego przełącznika. Kwestia zakupu przełącznika: http://allegro.pl/listing.php/search?category=0&p=1&sg=0&string=wy%C5%82%C4%85cznik+airbag i trochę pracy przyłożonej. Ale pamiętaj, że nawet jeśli go odłączysz to komunikat o poduszce pokaże się na desce rozdzielczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 kontrolka nie musi się świecić po takiej przeróbce. Jakby ktoś się uparł, to można też wykorzystać kontrolkę w liczniku phII informującą, że wyłączona jest poduszka pasażera i że można posadzić dziecko. Te przełączniki poduszek często są przekręcane kluczykiem od stacyjki, bo takie rzeczy powinno się robić na wyłączonym zapłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpawelQ Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Niestety nie mam tego przełącznika i będe musiał coś pokombinować.Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu105 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 poduszke wylaczysz clip-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Z tym, że jak założysz taki przełącznik, to zapewne system wykryje błąd i zdezaktywuje wszystkie poduszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Z tym, że jak założysz taki przełącznik, to zapewne system wykryje błąd Niekoniecznie.... można to w prosty sposób przeskoczyć. Zabudować odpowiedni 2 pozycyjny przełącznik z 3 parami styków, gdzie z jednej strony podłączamy to tak jak jest teraz, a po przełączeniu zostaję odłączona poduszka, a jej obecność markuje odpowiedni rezystor, tak jak teraz robią to nieuczciwi elektrycy przygotowujący rozbitki do sprzedaży. Oczywiście przełączanie TYLKO przy wyłączonej stacyjce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 dokładnie tak to powinno wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpawelQ Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 dzieki za odpowiedzi:) napisze jak mi poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi