eweli_nka Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 (edytowane) Witajcie drodzy koledzy i koleżanki Wiem, wiem megane forum, ale dla mojego Clio zawsze robiliście wyjątek :) Mam problem. Od jakiegoś czasu mojej Klusce coś dolega - mianowicie stacyjka. Wkładam kluczyk do stacyjki przekręcam zapalają się elegancko wszystkie kontrolki, gasną - jak to zawsze bywa - po czym jak chcę przekręcić kluczyk to się przekręca ale tak jakby bez oporu. Tak jakby nie zahaczał tam o coś i nie mógł odpalić. Aku sprawny i naładowany, rozrusznik też ok, ale nawet nie dochodzi do momentu kręcenia nim. Po kilkunasyu próbach wkłądania i wyciągania kluczyka, pukania w kierownice i ruszania stacyjką cud następuje i po przekręceniu odpala normalnie. O co chodzi? Renault Clio II 2001 grudzień 1,2 8 zaworówka. :) Edytowane 25 Kwietnia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Prawdopodobnie stacyjka jest do wymiany albo do naprawy. Trzeba rozebrać i zobaczyć co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eweli_nka Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Najgorsze jest to, że u mnie w aucie się nie wymieni samej kostki... Cała stacyjka fru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi