Sroqraf Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam, mam potężny problem z nawigacjami w telefonach w moim megane. O ile trzymając telefon przy bocznej szybie, sygnał łapie szybko (Auto Mapa, Sygic Mobile, Garmin), o tyle trzymając telefon w uchwycie na szybie przedniej sygnału nie ma, a jeśli jest to ma spore opóźnienie. Problem dotyczy tylko mojego samochodu (w innych, którymi jeżdżę sygnał łapie w 10 sekund). Musiałem zmienić telefon na Asusa P750 z wyjściem na antenę GPS i problem zniknął. Przednia szyba ma tę charakterystyczną fioletową poświatę, chyba folia atermiczna - to ona musi ograniczać fale. Chciałbym wymienić telefon, ale innego z gniazdem anteny GPS nie ma Macie podobne problemy z nawigacją? Domyślam się, że problem zniknie po zakupie nawigacji 'z prawdziwego zdarzenia'. A może nie? Edytowane 25 Kwietnia 2012 przez Sroqraf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Przy normanej nawigacji problem ten nie występuje.Może jest ale ja nie zauważyłem takiej przypadłości.Jeżeli chodzi o aplikacje na telefonie to powiem Ci że sygnał łapie troche wolniej.Nie ma znaczenia jaki mamy telefon,testowałem dwa i oba przypadki miały te same problemy ze złapaniem sygnału.Ten typ tak ma i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Domyślam się, że problem zniknie po zakupie nawigacji 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie koniecznie: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=1&t=11405 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ja kupiłem nawigację Smart GPS jakaś tam 5" i bardzo szybko łapie sygnał, czasami przy zimnym starcie nie zdążę wpisac adresu, a już jest sygnał, że satelity złapane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ja korzystam z Mioo 500 i nie mam żadnego problemu. Urządzenie działa jednakowo czy w scenic'u czy w saxo (bez szyby a termicznej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Dzięki za odpowiedzi, trochę jednak odbiegliście od tematu, ale każda wiedza się przyda - nawigacja nawigacji nie równa. Upewniłem się jednak, że nawigacja w telefonie ze względu na mierną antenę nie sprawdzi się w Megane :/ Pozostaje mój stary ASUS z zewnętrznym gniazdem antenowym. Dzięki za dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi