ferrit Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Przy niskich obrotach 500..1000 obr/min silnik mocno drga. Lewarek skrzyni biegów trzęsie się niesamowicie. Nic nie było zmieniane ani remontowane w aucie. Od czego to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 poduszki silnika skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Czekam na poduszkę skrzyni - tą dolna. Jest jeszcze jedna sprawa. Mam silnik 2.0 8V z 2 parami cewek. Z każdej wychodzą 2 przewody wysokiego napięcia na świece zapłonowe. Możecie mi napisać w jakiej kolejności powinny być one połączone ze świecami ? Sąsiad mi stwierdził, że nie palą mi 1 i 2 cylinder (licząc od rozrządu). Zdejmował przewody ze świec i żadnej zmiany reakcji. Podczas zdejmowania 3 lub 4 przewodu (licząc od rozrządu) silnik zgasł. Przewody na 1 i 2 świecy zbliżając do świecy było słychać stukanie w tych przewodach. Sąsiad powiedział też, że poduszkę silnika - koło rozrządu na górze - mam uszkodzoną i silnik jest przesunięty do tyłu - nie stoi idealnie na tej poduszce. Jutro sprawdzam świece zapłonowe jak wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Popsikaj wodą na przewody i cewki jeśli się zmieni praca silnika to przewody lub cewki do wymiany jeśli nie to świece wykręć i ustaw ciut mniejszą przerwę między elektrodami lub wymień na nowy zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 A jaka ma być kolejność przewodów ? Dodano: 11 cze 2012 - 18:22 Dziś zmierzyliśmy ciśnienie w cylindrach. Od strony rozrządu mają następujące wartości: 10,11,12,12. Włąśnie cylinder z 10 i 11 nie pali na wolnych obrotach. Co dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 A była próba olejowa przeprowadzona podczas drugiego pomiaru? Bo jeżeli nie to lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 (edytowane) Ustawiliśmy zawory. Miał niewłaściwe luzy zaworowe. Przy okazji wymienione 3 uszczelniacze bo lekko olej przechodził. Nowa górna poducha. Nowa uszczelka pod przykrywką zaworów. Po odpaleniu chodzi elegancko. Silnik nie trzęsie, pali na wszystkie cylindry, lewarek skrzyni stoi w miejscu. Auto jak nowe :) Edytowane 22 Czerwca 2012 przez ferrit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi