ArAs409 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Witam. Mam problem z moją meganką.Samochód w zimę odpalał przy -20 stopniowych mrozach bez zająknięcia,po czym wskakiwał na 2000 obr/min i zeszło 10 minut zanim doszło do normalnych obrotów. Gdy przyszły upały to zanim odpali trzęba kilka razy pokręcić a obroty są wporządku. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi co by to mogło być. Dodam że mam do wymiany rozrząd, który powinien być wymieniony 5000km temu. Renault Megane 1.6 16V 2001r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Uszczelki przepustnicy na 100% do wymiany, przy okazji wyczyść silniczek krokowy i przepustnicę. Radzę wymienić rozrząd i to szybko, zerwanie paska w tym silniku jest kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArAs409 Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 dziękuję Ci bardzo za pomoc:) zrobie tak jak napisałes i napisze jakie efekty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 wymień filtr paliwa, też tak mialem ze nie chcial odpalić za pierwszym razem a co sie okazało że to wina filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArAs409 Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 no tak tylko w zimę odpalał na takich mrozach a teraz taka temperatura i trzeba kręcić i kręcić;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 (edytowane) a rozrząd sprawdziłeś i układ zapłonu ? Edytowane 7 Maja 2012 przez pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi