slawek3178 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 (edytowane) Witam mam pękniętą szybę czołową ,przednią szybę w moim scenicu i tak mnie bierze żeby ją wymienić samemu , może ktoś z was to robił ? Proszę o wskazówki jak i czym to dokładnie zrobić ,jaki -- (klej, drut do wycinania, czym odtłuszczać , czym czyścić , itd...) Parę lat temu wymieniali mi w zakładzie szybę w escorcie i widziałem że jest to niezbyt trudne ,tylko trochę czasu i ktoś do pomocy. I czy w scenicu oprócz szyby trzeba dokupować jakieś listwy czy uszczelki ? Z góry dzięki Edytowane 6 Maja 2012 przez slawek3178 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Nie warto tego robić samemu. Potrzebujesz strunę do wycięcia szyby. Robiłem to linką stalową i ciężko to idzie. Musisz kupić jakiś preparat do konserwacji, zmywacz no i silikon. Jak źle wkleisz to będzie ciekło. Wstawienie szyby to koszt 100zł i masz gwarancję. Moim zdaniem nie warto bawić się samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 tym bardziej, że często przy zakupie nowej szyby montaż jest albo w cenie, albo na bardzo korzystnych warunkach i masz gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek3178 Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 To pewnie dam sobie spokój . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 no i silikon I po 2 latach szyba wypadnie, bo silikon zniszczy metal. Trzeba kupić klej do wklejania szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi