Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

SWAP w Megane Coupe z 1.4 16v na 1.6 16v.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich jako ze to mój pierwszy temat i zarazem post na tym forum ale mam nadzieję, ze nie ostatni.

Od kilku miesięcy jestem dość szczęsliwym uzytkownikiem Megane Coupe Ph II z sierpnia 99 z silnikiem 1,4 16v. Auto sprawuje się dobrze, jest w bdb stanie , troche w nie poinwestowalem ale jest super na tąchwilę. Brakuej mi tylko w nim 2 ch rzeczy... klimatyzacji i... mocy. Chociaż odrobinę większej. Jako, że dość często uzytkuje AUDI S3 2007 to tez przesiadka do auta tj Megane prawie 2,5 raza słasbzego jest dramatyczna i chce cos z ty mzrobić. Wracajac do Megi.

W między czasie całkwoicie przypadkowo kupiłem Megane Coupe Ph II 2001 rok 1.6 16v anglika :), samochod w bdb stanie ( przebieg oryginalny licznika 132 000 km ), nawet w lepszym jak mój prywatny ktorego uzywam na codzień. Silnik z mniejszym przebiegiem, auto z klima i w skórze. W peln isprawne, brak tylko reflektorów, nadokal zderzaka i kierownicy. To tez pomyslalem by przelozyc z anglika silnik 1,6 16v do mojej obecnej Megi 1,4 16v. Anglik i tak od 3 ch miesiecy stoi na ogrodzie i niszczeje.Zal tego auta. Kupilem go tylko dla alufelg, opon, i kilku innych drobiazgów które włozyłem do 1.4. Mozna by go rozsprzedac na czesci lub robic przekładke ale narazie najbardziej jestem sklonny do SWAPA.

Stad pytanie. Co musze przełozyc poza silnikiem i komputerem do mojej Megi 1,4 z anglika ? Czy przelozyc trzeba tez bedzie zawieszenie, przeguby, skrzynię biegów, uklad wydechowy, hamulce? Czy wystarczy sam silnik i komputer. Silniki wydają sie niemal analogiczne. aha dodam ze w wersji 1,6 jest klimatzyacja, a w mojej 1,4 nie ma wiec nei wiem czy tu nie bęzie problemu.

Z góry dziekuję za porady i pomoc. Temat jest bardzo rozwojowy i mam na dzieję ze cos z tego bedzie.

POZDRAWIAM