lipa Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Witam, posiadam megane combi 1.4 16v (czy to akurat ph2 pewien nie jestem, ale po fejsliftingu) z 1999 roku, szykuje się do wymiany kilku części i mam w związku z tym kilka pytań, na które nie mogłem znaleźć konkretnych odpowiedzi. 1. Gumy stabilizatora - jaki wymiar? Dostępne są 23-24, rozsądek podpowiada że jak tak mała pojemność to 23, ale czy aby na pewno? Jeśli tak, to czy ejst ktoś w stanie potwierdzić czy to te numerki (SASIC): 4001476, 4001475 ? 2.Poduszka silnika tylnia - jaka tam powinna być, bo z tego co słyszałem to są bodajże 3 rodzaje... Ta taka kostka, czy kwadratowa taka, czy ta trzecia? Jeśli można to prosiłbym również o numerek jakiegokolwiek producenta. 3. Jak mocowana jest usczelka drzwi, spinki, kołki? Numerek mile widziany, j/w. Umieściłem w tym dziale, bo inaczej bym musiał i w silnikach pytać i w zawieszeniu - ten dział wydawał mi się odpowiedniejszy. Z góry dzięki za odpowiedz i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 1.Gumki stabilizatora najlepiej się schylić i zmierzyć drążek stabilizatora suwmiarką wg dialogys masz drążek 24,5 mm nr gumy 7700428739. 2. poducha silnika wg dialogys nr poduchy 7700804163 co do pkt. 3 nie wypowiem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipa Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 OK, dzięki wielkie! Z tego co czytałem to te stabilizatory to takie wycieruchy, więc pewnie i tak wezmę te 23 chyba, najwyżej na chama je wcisnę. Co do pytania nr3, na autospince znalazłem odpowiedz - romix 15401, gdyby ktos kiedyś szukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 (edytowane) Spinki z pod tego numeru, który podałeś nie są spinkami uszczelek, to spinki do listew na dachu. Jeśli to do uszczelek drzwi ale tych przy karoserii, to raczej masz takie: Kupowałem takie do sceniola starszego. Zimą uszczelka tylnych drzwi otwarła się razem z drzwiami. Niestety te ROMIX-owskie różnią się trochę od fabrycznych, gorzej są zamocowane do karoserii, a przez to nie dociąga uszczelki jak należy. Zapytaj w ASO o te spinki, zazwyczaj takie detale są tanie, a na pewno dopasowane jak powinny. Edytowane 17 Maja 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi