Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Pytań kilka odnośnie części:)

lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam megane combi 1.4 16v (czy to akurat ph2 pewien nie jestem, ale po fejsliftingu) z 1999 roku, szykuje się do wymiany kilku części i mam w związku z tym kilka pytań, na które nie mogłem znaleźć konkretnych odpowiedzi.

1. Gumy stabilizatora - jaki wymiar? Dostępne są 23-24, rozsądek podpowiada że jak tak mała pojemność to 23, ale czy aby na pewno?

Jeśli tak, to czy ejst ktoś w stanie potwierdzić czy to te numerki (SASIC):

4001476, 4001475 ?

2.Poduszka silnika tylnia - jaka tam powinna być, bo z tego co słyszałem to są bodajże 3 rodzaje... Ta taka kostka, czy kwadratowa taka, czy ta trzecia? Jeśli można to prosiłbym również o numerek jakiegokolwiek producenta.

3. Jak mocowana jest usczelka drzwi, spinki, kołki? Numerek mile widziany, j/w.

Umieściłem w tym dziale, bo inaczej bym musiał i w silnikach pytać i w zawieszeniu - ten dział wydawał mi się odpowiedniejszy.

Z góry dzięki za odpowiedz i pozdrawiam.

1.Gumki stabilizatora najlepiej się schylić i zmierzyć drążek stabilizatora suwmiarką wg dialogys masz drążek 24,5 mm nr gumy 7700428739.

2. poducha silnika wg dialogys nr poduchy 7700804163

co do pkt. 3 nie wypowiem się

OK, dzięki wielkie!

Z tego co czytałem to te stabilizatory to takie wycieruchy, więc pewnie i tak wezmę te 23 chyba, najwyżej na chama je wcisnę.

Co do pytania nr3, na autospince znalazłem odpowiedz - romix 15401, gdyby ktos kiedyś szukał.

Spinki z pod tego numeru, który podałeś nie są spinkami uszczelek, to spinki do listew na dachu.

Jeśli to do uszczelek drzwi ale tych przy karoserii, to raczej masz takie:

przechwytywarmr.png

Kupowałem takie do sceniola starszego. Zimą uszczelka tylnych drzwi otwarła się razem z drzwiami.

Niestety te ROMIX-owskie różnią się trochę od fabrycznych, gorzej są zamocowane do karoserii, a przez to nie dociąga uszczelki jak należy. Zapytaj w ASO o te spinki, zazwyczaj takie detale są tanie, a na pewno dopasowane jak powinny.

Edytowane przez gojgien