Kambol Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Ja chyba dwa lata temu polerowałem mój poprzedni (mały) samochód w zakładzie na wiosce. Wzięli 150 zł za całość, ale po kilku miesiącach lakier wyglądał jeszcze gorzej, zmatowiał zupełnie. Był to najgorszy pod względem trwałości lakier - 15-letni czerwony akryl (praktycznie wszystkie starsze czerwone samochody są zmatowiałe). Nie znam się na tym, nie wiem, czy po polerce trzeba lakier jakoś zabezpieczyć, czy woskować często. U mnie była tylko polerka i efekt był jak napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 dlatego właśnie założyłem ten wątek - chciałbym własnie uniknąć tandety na swoim autku. A nigdy w zasadzie nie byłem u lakiernika ( jakoś nie miałem potrzeby) i nie wiem co i jak. A jak coś jest za tanio to najczęściej jest zrobione na odpie...l. Wolę zapłacić więcej a być zadowolonym. A z tego co słyszałem po znajomych, w różnych gazetach i programach tv - większość lakierników odwala fuszerki przy polerkach i niszczą lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Lakier i tak trzeba zabezpieczyć (po polerce, lub bez). Polerka tylko wygładza lakier, tak więc po polerce zalecane jest użycie wosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi