ozga_krysia Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Witam! jestem posiadaczką Megane I Scenic 1.6e z klimatyzacją i moje pytanie,czy można odłączyć całkowicie klimatyzację,bez szkody do pracy silnika? Wszystko przez chore gardło.Bardzo dziękuję za podjęcie tematu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Najprościej jej nie włączać. Można też wyjąć bezpiecznik od sprzęgła sprężarki. Z tym, że koszt ponownego uruchomienia klimatyzacji, jak wyleczysz gardło, może być duży. Proponuję jej nie używać, ale okresowo włączać. Powiedzmy raz na tydzień przez 30 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 jestem posiadaczką Megane I Scenic 1.6e z klimatyzacją i moje pytanie,czy można odłączyć całkowicie klimatyzację,bez szkody do pracy silnika? Bez szkody dla silnika można, tylko będzie szkoda dla sprężarki, jak nie będzie smarowana okresowo przez olej zawarty w układzie klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi