pawelb5913 Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 (edytowane) Witam. Miesiąc temu w swojej megi I ph I wymieniałem rozrząd. Słyszałem historie że po przejechaniu dwóch tys km od wymiany rozrządu koniecznie trzeba sprawdzić naciąg paska bo może sie poluzować, wyciągnąć i w konsekwencji przeskoczyć na zębach. Czy to prawda.?? /0cool: zmieniłem tytuł. Edytowane 1 Czerwca 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Pasek nie ma prawa się wyciągnąć, tzn. ma, ale nie na tyle aby mógł przeskoczyć nawet o 1 ząbek. Ewentualne poluzowanie, oznacza za słabe dokręcenie napinacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Rozrząd warto skontrolować, bo pasek się może lekko wyciągnąć i przy słabo naciągniętym napinaczu może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zapytałem bo kolega wymieniał rozrząd w swoim samochodzie, tzn mechanik mu wymieniał. Po miesiącu samochód nie chciał zapalić, okazało się że pasek rozrządu przeskoczył a mechanik tłumaczył się że po przejechaniu półtora czy dwóch tys powinien przyjechać na sprawdzenie rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potentila Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Sprawdzić nie zaszkodzi, ale nie jest to obowiązek- nie powinien sam przeskoczyć. Chyba, że już od nowości założony jest pasek wątpliwej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renaultmeganeII Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 (edytowane) z tego co pamiętam posiadasz automatyczny napinacz paska rozrządu i przy odpowiednim naciągu paska (podczas wymiany) nie ma opcji,aby przeskoczył.J.W. jak pasek będzie źle zamontowany lub złej jakości może to być możliwe... Edytowane 1 Czerwca 2012 przez renaultmeganeII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 W tym modelu (Megane 1 ph1) jest zwykła rolka mimośrodowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renaultmeganeII Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 jeżeli pasek jest w miare dobrej jakości i jest dobrze zamontowany to nie ma prawa przeskoczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi