dido Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 witam od nie dawna jestem posiadaczem renault megane scenic z 1998 r silnik 2,0 mam proble bo nie działa mi wskaźnik paliwa po zatankowaniu paliwa kontrolka zgasla ale wskaźnik ni drgnął co może być tego powodem? i jak to naprawić. prosiłbym o pomoc i sorki z góry za nowy wątek bo pewnie takich jak ten jest nie jeden ale jestem tu nowy i nie wiem co ijak i gdzie szukać żeby znaleźć odpowiedź z góry dziękuję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Trzeba sprawdzić instalacje od wtyczki w baku do licznika przez zwarcie odpowiednich pinów we wtyczce(jeśli po zwarciu odpowiednich przewodów wskazówka się ruszy to problem tkwi w samym pływaku). Potem wytargać pływak(potencjometr) sprawdzić połączenia i przejścia przeczyścić piny i sprawdzić czy działa jeśli nie to wymień. P.S. masz w prawym górnym rogu pod nazwą użytkownika opcje ;) i zapoznaj się z regulaminem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Polecam lekturę regulaminu oraz np. ten wątek Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi