dziobi42 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Witam jestem nowy na forum wiec przy okazji witam wszystkich. Znalazłem wczoraj dziwnie zaślepiony króciec który nie wiem od czego jest chyba powinien byc tu wężyk nie wiecie gdzie on powinien iść? Walczę z falującymi obrotami na kompie nie pokazuje żadnych błędów ale samochód strasznie dymi i śmierdzi zwłaszcza na gazie obroty faluja na bp jak i na lpg na zimnym i na ciepłym silniku instalacja 2 gen. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 W tym miejscu powinien znajdować się przewód który wchodzi do czujnika map. Jego zadaniem jest, podczas nie odpalonego silnika podać mu ciśnienie atmosferyczne a po odpaleniu podaje ciśnienie w kolektorze ssąym do komputera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobi42 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 dzieki wielkie za konlretna odp a mozecie jeszcze powiedziec jakie moga byc skudki uboczne braku tego wezyka ? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Problemy z odpaleniem na zimnym silniku, nie równa praca, pokazujący się błąd na liczniku. Taki mały edit. Sprawdź czy na listwie wtryskowej (zależ od silnika bo 2.0 wychodziły też na mono) czy jest zaworek podciśnieniowy? Taki grzybek na początku lub końcu listwy i zobacz czy do niego dochodzi gumowy przewód czy też nie. Edytowane 8 Czerwca 2012 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobi42 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 u mnie jest wilowtrysk ale żadnego zaworka w ksztalcie grzybka nie zauważyłem problemów z odpalaniem nie mam ale dzisiaj jak bylo bardzo wilgotno to obroty na biegu jałowym oscylowały w granicy 2500tys/obr po wciśnieciu na chwilkę gazu opadały do 1000. Myślicie że to może powodować brak map sensora?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zobacz a zdjęcie o co mi chodzi. O obrotach na forum jest multum tematów, kwestia poszukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coupe Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 tak się dorzucę jakie masz spalanie?? u mnie jak miałem dziurawy wężyk od map sensora to spalanie rosło drugie tyle, i dymił, i obroty też falowały, po wymianie na taki z OBI za 3zł jak ręką odjął, map sensor kupiłem używany kiedyś za 15zł na złomowisku, czy coś koło tego, ciekawostka od innego auta, ale numery się zgadzały, producent ten sam GM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobi42 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 takiego dzióbka na listwie nie mam a co do map sensora to chyba muszę go kupić czy musi być od megi 2.0 8V czy może być jakiś inny? a gdzie powinien być przewód od niego? znalazłem pustą kostkę 3 pinową przy aku ale ona wchodzi do kokpitu wiec pewnie to nie jest ta??? jeszcze mam w problemy nie chce zakładać nowego tematu chodzi o czujnik prędkości jak go odkręcić jest na nim plastikowa nakrętka tylko że ona ani drgnie a nie chce połamać czujnika bo później chyba w ogóle go nie odkręca a może macie jakieś sprawdzone sposoby ;) 2 problem to strzały na gazie przy gwałtownym dodawaniu gazu na 2 biegu może to być spowodowane falującymi obrotami? Wogóle to dzięki za zainteresowanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 To czytał ;) ;' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobi42 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 znalazlem map sensor za krokowym po prawej stronie na scianie grodziowej wezyk od niego wchodzi do kolektora przy krokowym wiec od czego moze byc ten zaslepiony kruciec po drogiej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi