Dziambel Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Hejka! mam problem, po podłączeniu skrzyni basowej, stacje radiowe źle odbierają. Zasilanie skrzyni jest z aku, mase wkręciłem do śruby mocowana tylnego fotela, czincze i remoute idą środkiem auta. Jak w radiu wycisze skrzynie to stacje odbierają dobrze ;) Ma ktoś jakieś pomysły? Radio to Pionner DEH-2200UBB, skrzynia jest ze wzmacniaczem. Po sprawdzeniu okazało się, że coś nie tak jest z masą. Jak odłącze mase ze skrzyni to stacje odbierają dobrze, a jak znów podepne to zaczynają się szumy itp ;) Pociągnąłem nawet mase ze skrzyni do aku ale nic to nie dało. Ktoś już coś takiego przerabiał? ;) Edytowane 11 Czerwca 2012 przez Dziambel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Podejrzewam słabej jakości wzmacniacz. "Sieje" zakłóceniami. Na próbę możesz podłączyć inny wzmacniacz z jakimkolwiek głośnikiem (np. głośniki z tyłu). Jeśli wtedy szumy znikną (czyli powodem zakłoceń jest wzmacniacz)spróbuj zastosować przy swoim wzmacniaczu jakiś filtr w lini zasilania. Podącz też masę w inne miejsce (u siebie podłączyłem pod nakrętkę mocującą tylną lampę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi