Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Przeróbka na RS

hubert20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam założyłem ten wątek ponieważ szukam m.in. pomocy, a wydaje mi się że temat będzie pomocny nie tylko dla mnie, ale i dla części ludzi posiadajacych M II.

Zauważyłem że juz całkiem sporo osób ma Meganke II przerobiona na RS a nikt tak naprawde nie skupił w jednym wątku wszystkich przydatnych informacji alby przemienić M II na RS. Jestem zapewne jedną z wielu osób które chcą odmienić swoje auto, jednakże brakuje nam informacji a żeby zabrać się za ta operację.

Tak jak juz wspomiałem powyżej chciałbym żebyśmy WSPÓLNIE stworzyli wątek w którym będą opisane przydatne informacje aby zmienić zwykła Megane na RS. Liczę że osoby które już przebrnęły przez tą operację ( bo wkońcu to oni posiadaja najwięcej wiadomości na ten temat) chętnie będą chciały się udzielać, pomagać komentarzami i nie tylko - tym którzy mają to dopiero przed sobą.

Jako ze rozpocząłem ten wątek i żeby go rozkręcic pozwolę sobie zadac pytanie które nurtuje mnie najbardziej a mianowicie:

Mam już zderzak od wersji RS wydaje mi sie że nie powinienem miec problemu z odkręceniem starego ( ? ) i przykręceniem nowego ( ? ) natomiast co zrobić z rurą wydechową jak ją przrobić? Chodzi mi w tym przypadku o wszelkie pomocne informacje co zrobić żeby mieć "dwururkę".

Z góry dziękuję Wam za pomoc i liczę ze RAZEM uda nam sie stworzyć ciekawe i przydatne VADEMECUM JAK PRZEROBIĆ MEGANKĘ NA RS.

Pozdrawiam Hubert.

Edytowane przez hubert20