michał_86 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Zauważyłem ostatnio, że podczas postoju, przy włączonym silniku występują drgania kierownicy, co można wyczuć ręką . Przy przytrzymaniu kierownicy dość mocno drgania te ustępują. Czym może to być spowodowane? Za trafne sugestie z góry dziękuję. Pozdrawiam. Renault Megane Coupe 96 r., silnik 1,6 - benzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 michał_86,Ja bym dziękował nawet za nie trafne, wiadomo nie kazdy jest pracownikiem ASO i wiekszość wypowiedzi to "gdybania" (w końcu ktoś trafi) :-P No więc moja sugestia, (nie wiem czy trafna) sprawdż poziom oleju w zbiorniczku od wspomagania, jeśli bedzie za mało , przed dolaniem właściwego (patrz instrukcja) sprawdź czy nie ma gdzies nieszczelności. Szkoda dolewać by znowu wyciekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Prawdopodobnie jest problem z zaworem w rozdzielaczu w maglownicy. Powinien puszczać płyn wyłącznie po przesterowaniu spowodowanym skręceniem kierownicy. Prawdopodobnie przepuszcza cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
librator Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Sugeruję sprawdzenie poduszek pod silnikiem. To jedna z mozliwych opcji. Mnie kierownica ostro (tak jak u Ciebie) trzepała, ale poduszka pod silnikiem zużyła się całkowicie (meganeI 1,6 benzyna z 1997) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziii Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 U mnie tez drga i to porządnie, ostatnio zauwazylem. Poduszki pod silnikiem mam ok. Nie wiem tylko czy to przez maglownice bo mi machaniec powiedzial ze juz jest rozjechana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelolsztyn Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 u mnie bardzo delikatnie drga: kierownica , fotel i drzwi (czytaj calosc). do wymiany lewa poduszka silnika. calkowity koszt 320 zl Pozostale poduszki sa ok. Drgania troszke (malo) sie zmniejszyly. Okazalo sie, ze sa takze drgana od wydechu. Jezeli chwyci sie reka rure wydechowa lub odwaznik na rurze to nie ma zadnych drgan. Silnik natomiast pracuje super bez zadnych drgan. Czyli sa to drgania spowodowane przez wydech i przenoszone sa na bude. Pytanie: czy wystarczy wymienic dwa wieszaki ? Czy cos innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertRybiński Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 [CIACH!!!] Wymieniałeś poduszkę tą górną przy rozrządzie czy na dole po lewej stronie? [cytowanie całości postu bezpośrednio pod którym odpowiadasz jest zakazane regulaminem forum ] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelolsztyn Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 kierunki pomylilem (patrzymy jak siedzimy w aucie). wymienilem poduszke prawa przy rozrzadzie, ktora w pierwszej kolejnosc pada. lewa przy skrzyni jest ok i dolna (w ksztalcie osemki) tez ok. zurzucie poduszki przy rozrzadzie widac golym okiem. splaszczona-zdeformowana gora. tej dolej takze latwo zauwazyc - po odkreceniu blachy oslonowej. przy skrzynki - slabsza widocznosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi