SeboET22 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Witam. Mam Megi 1.9 dTi, dzisiaj na autostradzie przy prędkości ok. 140-150km/h silnik zgasł, pojawiła się kontrolka STOP, oleju i akumulatora. Niedawno była montowana nowa turbina, przepływomierz i wymiana oleju. Silnik normalnie kręci ale nie zapala. Czy to czasami nie jest zatarty silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemozo1984 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 kolego jak by się zatarl to byś go nie zakręcił,mógł się przytrzęc,rozgrzał się i ustał,potem ostygł i kręci. Ale jak by się przycieral to raczej 150km/h byś z niego nie wydusil :)szukaj przyczyny gdzie indziej,może coś z paliwem, pompa może ci padła?lub coś z elektryka w oprzecie silnika. Jak będziesz wiedział co jest to napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeboET22 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Więc tak. Gdzieś paliwa nie dostaje. Dzisiaj sprawdziłem filtr paliwa, w miarę czysty, przepływ jest. Gdzieś przed filtrem nie podaje bo samo powietrze w rurkach jest. Paliwa nie brakuje bo jest ponad pół zbiornika. Macie panowie może jakiś schematy całego układu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Sprawdź szybkozłączki przewodów na filtrze paliwa,nastepnie gruche w łape i pompować . Jeśli pomogło to daj znać .Ja tak miałem i po ponownym wpięciu szybkozłączek na filtrze pomogło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 A wyłącznik uderzeniowy sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 w dti chyba nie ma szybkozłaczek czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 W dti są szybkozłączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 (edytowane) pardom, dzięki za poprawkę :) no w DTI jest ta gruszka do podpompowania więc warto to sprawdzić, z innych opcji to nie wiem jeśli raptownie zdechł to moze nawet i rorząd tylko wtedy chyba by nie było kontrolki, u kolegi nie było ale to było 1,6 16V komp prawdę powie :) Edytowane 18 Czerwca 2012 przez pcz_07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeboET22 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Megi dzisiaj poszła na kompa, muszę jeszcze poczekać bo kilka osób przede mną. Wczoraj próbowałem ją odpalić na "zaciąg", kilka razy zakaszlała, zadymiła na biało i dalej nic. W przewodach było i jest paliwo, filtr nie jest zatkany, gruszką pompowałem i full paliwa w przewodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi