CareK Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Mam dość irytujący problem z silniczkiem wycieraczki tylnej w moim Grandtourze. Działa, a jak wjadę na jakąś dziurę, albo chopkę to często jest tak że przestaje działać. Sprawdzałem - niby wszystkie kable całe, powtykane wszystko, te wtyki wyciągnąłem, poprzeczyszczałem powietrzem sprężonym i dalej to samo. Co ciekawe - jak nie chodzi to wystarczy tylko (albo aż ) puknąć pięścią w miejsce klapy tylnej w której jest w środku silniczek (od zewnątrz puknąć) i się "załącza". Jest to dość irytujące bo jak jadę i nagle mi przestaje działać to muszę się zatrzymać, wysiąść i puknąć, bo jednak o wiele lepszy jest widok, gdy ta wycieraczka działa. Co może być nie tak? Czy w silniczku może coś nie stykać? Nie znam się zbytnio na elektronice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Może szczotki w silniczku albo coś z uzwojeniem. Przysłowiowo się wiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 23 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Ktoś może w Dialogysie sprawdzić ile to cudo kosztuje? Czy w tym programie cen nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 z tysiaka pewnie... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 23 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Jaja sobie robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 nie, skoro podnośnik szyby w drzwiach kosztuje 1200 zł w ASO to dlaczego silniczek tylnej wycieraczki ma mniej kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 23 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Mój błąd, zapytałem o ceny w dialogysie. Sprawdzałem na allegro, tam są po około 150 zł, ale wszystkie są do coupe ;-/ [ Dodano: 2007-10-24, 07:15 ] Czy ktoś się orientuje, czy te silniczki od Coupe będą pasować do Kombi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Co do ceny to sie zgadza - mi w ASO za silniczek do tylnej wycieraczki w Scenicu zaśpiewali 1150zł :roll: a na alledrogo kupiłem za 100 zł z rozbitka i wszystko chodzi elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b_renalut Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Witam.Ja mam z kolei inny problem z tylna wycieraczka.Po ruszeniu autem wycieraczka dziala.Po przejechaniu ok 2-3 km. przestaje z przelacznika wycieraczek dochodzi krotki stuk.Megane II 2005 .Nie wiem co to moze byc. Juz zrobili w serwisie -to byl silniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi